maandag 30 november 2020

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 22 2018

Wassenaar - Kijk je ook zo uit naar de zomervakantie na zo’n heerlijk zomers weekend? Weet je dat het voor mensen met een beperking bijna onmogelijk is om zonder extra begeleiding met vakantie te gaan en even uit de sleur van alledag te stappen? Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW), het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente, vind je steeds zo’n 100 uitstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar en omgeving. De Categorie K, Vakantiebegeleiding, richt zich o.a. op vakantiebegeleiding voor mensen met een beperking of hulpvraag. Maar ook op projecten in ontwikkelingslanden. Bezorg jezelf een onvergetelijke werkvakantie door inzet in een van de vrijwilligersprojecten in o.a. Afrika, Azië, Latijns America of Europa. Ga vrijblijvend langs voor een oriëntatie.

Een greep uit de ca. 100 uitstaande VCW-vacatures:

* Travel Activ zoekt vrijwilligers tussen 17 en 70 jaar (ook in bijv. gezinsverband) die willen bijdragen aan sociale-, onderwijs- constructie- , voorlichtings- en/of natuurontwikkelingsprojecten op verschillende continenten (Vacaturecode K 004).
* Bij het Van Ommerenpark zoeken ze Maaltijdrijders (Vacaturecode C 014) die op woensdag tussen 12 en 13 uur met de eigen auto een gezonde maaltijd willen afleveren bij mensen met een hulpvraag. Help het mogelijk maken voor mensen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
* De Vrijwilligerscentrale is op zoek naar uitbreiding van het team enthousiaste Consulenten (Vacaturecode B 068). Stem vrijwilligersvraag en -aanbod in Wassenaar op elkaar af.
* Zorg dat de vele dieren, die worden opgevangen bij de St. Nationale Dierenzorg, voldoende onderdak, uitren- en speelruimte hebben. Help NDZ het terrein onderhouden als Medewerker Groenonderhoud (Vacaturecode D 025). Of draag bij aan het onderhoud van de opstal als Klusser (vacaturecode L 011).

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12 uur. Op vrijdag kun je terecht in de Bibliotheek tijdens het vrijwilligersspreekuur van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.