zaterdag 26 september 2020

A Algemeen

De winnaar van vorig jaar, Ingrid Römer – van Lith van stichting Leergeld Wassenaar: Wat een bijzondere ervaring!

Wassenaar - Ook dit jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Wassenaar op 12 en 13 oktober de Vrijwilligersdagen met allerlei leuke activiteiten om de Vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderdeel van deze dagen is de jaarlijkse uitreiking van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. Met deze verkiezing laat de Vrijwilligerscentrale Wassenaar zien hoe onmisbaar de enorme inzet is van de vele vrijwilligers in ons dorp.

Ingrid Römer – van Lith werd vorig jaar genomineerd voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. Ingrid vertelt: “Ik was de envelop met de brief bijna kwijtgeraakt tussen een stapel natgeregende reclame!” Vrienden van mij, die weten hoeveel energie ik in de stichting steek hebben mij bij de Vrijwilligerscentrale aangemeld. Ik bleek 1 van de 25 genomineerden, achtte mijn kans zeer klein en overweeg thuis te blijven. Toen Jolande de la Rambelje, coördinator van de Vrijwilligerscentrale, aandrong op mijn aanwezigheid tijdens de uitreiking ben ik toch maar gegaan. Mijn familie en vrienden bleken allemaal al ingeseind en waren ook aanwezig toen ik de prijs in ontvangst mocht nemen.

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via 100 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 260 (van de in totaal 380) Nederlandse gemeenten (sinds 2016 ook in Wassenaar), biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

“Het zijn uiteraard de kinderen waar we het voor doen bij stichting Leergeld. De grootste waardering voor het vrijwilligerswerk haal ik uit het kunnen laten opbloeien van kinderen die door omstandigheden vaak letterlijk aan de zijlijn staan. Uit de speech van de juryvoorzitter 2017, Meindert Stolk, en de vele reacties die ik na het winnen van de prijs heb mogen ontvangen kon ik opmaken dat het team en ik de stichting al goed op de kaart hebben gezet en dat men onze doelstellingen niet alleen kent, maar ook een warm hart toedraagt.”

Aan de award is een mooie prijs gekoppeld voor de voordragende organisatie van de winnaar. Namelijk een cheque ter waarde van € 500,- te besteden aan het vrijwilligersbeleid van de eigen organisatie. “Deze prijs maakte dat het winnen van de award niet alleen voor mij heel speciaal was, maar al onze vrijwilligers kunnen we hierdoor eens extra bedanken voor hun inzet voor stichting Leergeld. Wij zijn hard op zoek naar een geschikte ‘eigen’ ruimte voor de stichting, en gaan de prijs gebruiken om deze in gebruik te nemen met een feestelijk openingsdiner. Daarnaast willen wij, onder begeleiding van een van onze cliënten, met het team een gezamenlijk kunstwerk maken om daar op te hangen.”

Kent u in uw organisatie ook één of meerdere vrijwilligers die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden? Meld hem of haar dan aan voor één van de eervolle onderscheidingen: ‘Wassenaarse Vrijwilliger van het Jaar’ of de ‘Make a Difference Award’ (de prijs speciaal voor jonge vrijwilligers van 15 tot 25 jaar). De jury ontvangt uw aanmeldingen graag vóór 1 juli. Meer informatie, aanmeldingsformulieren en de ´spelregels´ van deze verkiezing vindt u op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl/Vrijwilligersprijzen

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief