zaterdag 06 juni 2020

A Algemeen

Ondernemers en gemeente slaan handen ineen voor aantrekkelijke Wassenaarse kust

Wassenaar - De Wassenaarse strandondernemers, het centrummanagement, de Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing en de gemeente hesen op vrijdag 8 juni de Quality Coast vlag om de samenwerking voor een aantrekkelijk Wassenaar te bekrachtigen.

In 2017 is de Wassenaarse kust bekroond met de Quality Coast Gouden Award. Dit is de belangrijkste Europese prijs voor duurzaam kusttoerisme. Het is een mooie beloning voor de inspanningen van bedrijven, inwoners en gemeente op het gebied van duurzaam toerisme, gastvrijheid, ‘groene’ economie, cultuur, natuur en landschap, milieu en klimaat.

Pomotielogo
Om Wassenaar als aantrekkelijke en duurzame bestemming onder de aandacht te brengen, hebben de Wassenaarse strandondernemers samen met Quality Coast Nederland een promotielogo ontworpen. Wassenaar heeft hiermee de primeur, want dit promotielogo gaat ook gelden voor andere Quality Coast gebieden in Nederland. Hiermee ontstaat uniformiteit en ziet de bezoeker in één oogopslag waar hij een aantrekkelijke kwaliteitskust mag verwachten. Centrummanager Tiny van der Feltz en bestuurslid van Wassenaar Voorschoten-Marketing heeft een promotekst geschreven, zodat iedereen weet wat het kwaliteitslabel inhoudt. De promotielogo’s zullen worden gebruikt voor promotionele doeleinden, waaronder ook websites van ondernemers en de toeristische website www.vorstelijkvrij.nl/wassenaar.

Aantrekkelijke bezoekers
Steeds meer toeristen selecteren hun vakantiebestemming op kwaliteitslabels. De bezoeker die kiest voor een bestemming met kwaliteitslabel is veelal bereid om meer geld uit te geven en de omgeving schoner achter te laten. De ondernemers, de Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing en de gemeente Wassenaar zien kansen in het aanspreken van deze bezoeker.

Samenwerken
Wethouder Blommers: “Iedereen moet kunnen blijven genieten van de prachtige natuur, het mooie strand en de duinen in Wassenaar. Dat kan alleen als we er samen aan werken! Wij willen ons met elkaar blijven inspannen voor een aantrekkelijke kustgemeente. Dat bekrachtigen wij vandaag met het hijsen van deze vlag.“

Christian Taal, eigenaar van strandpaviljoen Bait en Raak: “Als strandondernemers willen wij inwoners, bezoekers en toeristen een aantrekkelijk en schoon strand bieden. Ook willen wij dat duurzame bezoekers ons mooie en aantrekkelijke strand weten te vinden. Hiervoor hebben wij elkaar nodig.”

Tiny van der Feltz: “Wassenaar is een duurzame, groene oase aan zee met veel cultuur en met een stijlvol en authentiek centrum. Voor een bezoeker is het dé bestemming om te relaxen, er actief op uit te gaan of onbezorgd te genieten van al het moois. Daar spannen wij ons allemaal voor in.”

Kust & Zeegids
Deze week ligt de Kust& Zee gids weer op tal van plaatsen in Wassenaar, waaronder het strand en de scholen. In de Kust & Zeegids leest u meer over de Quality Coast Award en over Wassenaar als één van de meest aantrekkelijke bestemmingen. U kunt de Kust & Zee gids per 18 juni ook downloaden via de website www.kustenzee.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief