vrijdag 24 mei 2019

P Politiek

De PvdA fractie staat klaar!

Wassenaar - Samen opstaan voor een beter Nederland, een verbonden en eerlijke samenleving waarin je opkomt voor elkaar. De PvdA fractie in de Wassenaarse gemeenteraad was zaterdag jl. aanwezig op het landelijke congres van de PvdA dat inspiratie gaf om op elk niveau de strijd aan te gaan te gaan. Internationaal omdat er zoveel werk te doen is in de bestrijding van honger en de kloof tussen arm en rijk en een veilige wereld, maar ook het feit dat als we nu niet drastisch ingrijpen moeder aarde langzaam maar zeker dood gaat.

Het beeld van de ijsbeer op een rots met gesmolten ijs die werd getoond sprak daarbij boekdelen. Ook het betalen van werknemers met een arbeidshandicap onder het minumloon druist in tegen alles waar de sociaal democratie voor staat. De initiatiefnemers van het brede maatschappelijk protest hiertegen genaamd “Sta op” waren uitgenodigd om op het podium hun ervaringen te delen. Plannen die rechtstreeks ingaan tegen de gedachte van een gelijkwaardige positie van mensen die het toch al zo moeilijk hebben in onze maatschappij. Vol energie ging de Wassenaarse fractie bestaande uit fractievoorzitter Jan van Noort en de commissieleden Inge Bunte en Henri van Smirren huiswaarts naar Wassenaar om ook lokaal de handschoen op te pakken. Weliswaar met één zetel en waarschijnlijk in de oppositie maar niettemin, de PvdA zal zich laten horen! Een nieuwe coalitie heeft in Wassenaar het daglicht nog niet gezien dus er moeten worden afgewacht wat de plannen zijn! Net als landelijk zal de PvdA steunen wat goed is en een kritische blik hebben om ook bovengenoemde thema’s op de politieke agenda te houden of te krijgen. De bestrijding van armoede en betaalbaar wonen voor iedereen. Van ondergrondse containers die zorgen voor een opgeruimde buurt of de participatie van arbeidsgehandicapten zodat iedereen ook echt mee kan doen, Van goed onderwijs en de toegankelijkheid van kunst en cultuur zodat dit er voor iedereen is en niet alleen voor “the happy few”. De PvdA fractie is er klaar voor!

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief