dinsdag 26 oktober 2021

E Events

Juryleden Jan Kees en Remi: Met de ‘vrijwilliger van het jaar- verkiezing’ willen wij alle vrijwilligers in het zonnetje zetten

Wassenaar - Met deze verkiezing laat de Vrijwilligerscentrale Wassenaar zien hoe onmisbaar de enorme inzet is van de vele vrijwilligers in ons dorp. Aan de award is een mooie prijs gekoppeld voor de voordragende organisatie van de winnaar, namelijk een cheque van € 500,-. Hiermee kunnen zij een activiteit organiseren om alle vrijwilligers te bedanken.

Toen Jan Kees Fokkens werd gevraagd om plaats te nemen in de jury voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen zei hij natuurlijk geen nee. Jan Kees: “Ik had wel eens van de prijzen gehoord, en gelezen in de Wassenaarse Krant en vind het een hele eer om hiervoor gevraagd te worden.” Naast zijn werk als Online Project Manager is Jan Kees zelf ook als vrijwilliger actief. Eerst jarenlang als ouderling in de dorpskerk, later voor het International Chamber Music Festival en de stichting Hoezo Anders. Tegenwoordig is hij bestuurslid voor de bij-Bus in Wassenaar. “Ik vind het belangrijk om iets bij te dragen aan de lokale samenleving. Ik ben van origine geen Wassenaarder maar kwam hier 20 jaar geleden wonen vanuit Amstelveen. Naast school en de clubjes van de kinderen, was vrijwilligerswerk voor mij de manier om in te burgeren. De betrokkenheid van de Wassenaarse samenleving is groot. Ik vind het hier erg prettig wonen en hoef dan ook niet meer weg.”

Wassenaars ondernemer Remi Noordover maakt sinds dit jaar ook deel uit van de jury van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. “Vrijwilligers zijn de stille kracht van de samenleving, we kunnen niet zonder hen en hoe mooi is het om deze mensen in het zonnetje te zetten.” “Vrijwilliger zijn is volgens velen de gewoonste zaak van de wereld, ergens is dat ook zo, maar dat maakt het ook weer bijzonder.” “Vrijwilligerswerk brengt mensen bij elkaar en als je iets met plezier doet dan kost het geen moeite.” Vanuit zijn vakgebied is Remi als grafisch vormgever sinds jaar en dag actief voor onder andere Hospice Wassenaar, Stichting Run for Rio en het hardloopevent de 15 van Wassenaar.

Kent u in uw organisatie ook één of meerdere vrijwilligers die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden? Meld hem of haar dan aan voor één van de eervolle onderscheidingen: ‘Wassenaarse Vrijwilliger van het Jaar’ of de ‘Make a Difference Award’ (de prijs speciaal voor jonge vrijwilligers van 15 tot 25 jaar).
De inschrijftermijn is verlengd. Aanmelden kan nu tot 15 juli. Meer informatie vindt u op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl/Vrijwilligersprijzen
Neem met ons contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u geen bevestiging van de inschrijving heeft ontvangen.