vrijdag 22 maart 2019

S Sport

Uitroepen bij Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Indien u een groepje toerfietsers van Toerclub de Kampioen tegenkomt zult u merken dat er in de groep geroepen wordt. Dit is zeker niet bedoeld om u te laten schrikken of om u verbaal aan de kant te duwen. Wij waarschuwen elkaar dan voor uw en onze veiligheid.

In de loop van de jaren zijn er in de wielerwereld codes ontstaan om gevaren aan te geven. Deze codes zijn onder te verdelen in gebaren en uitroepen.
Uitroepen
De uitroepen geven aan wat voor situatie zich voordoet of voor gaat doen en wat er van de groep verwacht wordt. Voorbeelden van uitroepen zijn onder andere: Stoppen, Paaltje, Druppel, Drempel, Gat, Zand, Grind, Los beest, Glad, Voor, Tegen, Achter. De uitroepen worden van voor naar achter "doorgegeven" in de groep. Het is dus niet alleen een voorrijder die roept. Alleen de kreet "Achter" wordt natuurlijk van achter naar voren doorgegeven.

Een aantal bijzondere tochten bij Toerclub de Kampioen de komende weken:

- 22 juli: de Loosdrechttocht met de fiets langs de altijd aantrekkelijke omgeving van Loosdrecht, wat wil je nog meer. De rit is 145 km lang en start om 08.30 u.
- 28 juli: dan wordt het prachtig weer, dat weten we nu al. Rij met ons de Zomertocht van 105 km, Start om 08.30 u.
We starten bij onze startlocatie aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.
Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.
Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.