dinsdag 28 september 2021

E Events

Plein Musique: Volksfeest op het Burchtplein

Wassenaar - Na een lange hete zomer is het weer zover. Plein Musique, de reeks van gratis concerten in de open lucht in Wassenaar, barst zondag 19 augustus weer los. Het is inmiddels een ware traditie in Wassenaar. Plein Musique bestaat vijftien jaar en in dit derde lustrum wil het bestuur van de organiserende stichting extra goed voor de dag komen. Zo worden de pauzes tussen de optredens van de diverse muziekgezelschappen dit keer verrassend ingevuld. Dankzij sponsors en de inzet van vrijwilligers zal de muziekkiosk op het Burchtplein tijdens vier achtereenvolgende zondagen het podium zijn van uiteenlopende muziekstijlen. Op 9 september wordt de reeks van dit jaar feestelijk afgesloten met een optreden van plaatsgenoot Frits Landesbergen.

Zo ver is het nog lang niet. Het gaat toepasselijk van start met La Parranda. Het is Spaans voor volksfeest en tevens de naam van de Salsa Bigband die veel ritme en temperamentvolle zang belooft. In de pauze zorgt buurtvereniging Burgwey voor een intermezzo door kinderen te laten spelen op plastic trombones. Daarna zal de Dope Gezinde Gemeente, een 7 mans orkest, Wassenaar meenemen in een muzikale reis rond de wereld.

Het complete Programma:

Zondag 19 augustus
14 uur La Parranda
15 uur Dope Gezinde Gemeente

Zondag 26 augustus
14.00 uur Wendy Rijken en Carla Bos - Harpisten Duo

Wendy Rijken is als een van de weinige conservatorium-geschoolde harpisten in Nederland gespecialiseerd in HaFaBra-muziek (harmonie, fanfare en brassband). Carla Bos is een professioneel musicus, die met virtuositeit, perfectie en plezier de tien fraaie harpen uit haar bijzondere collectie bespeelt. Ze studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

15.00 uur Sugar Boy and the Sinners Blues Band

Het verhaal van Sugar Boy and the Sinners begint drie jaar geleden in een rokerige jazzclub in Leiden. Vier jonge muzikanten bundelen hun passie voor Amerikaanse zuidelijke muziek: Blues uit Mississippi, Soul uit Memphis en Funk uit New Orleans.

Zondag 2 september

14.00 uur The Billy Joel Experience

Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met zijn band '003' bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk. Dit team vond het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen.

15.00 uur Hazes Blues Band

De Hazes Blues Band is een muzikaal eerbetoon aan André Hazes. Een show waarin André’s grootste hits en mooiste songs worden gebracht op een manier die uniek is in Nederland. Na een kort gastoptreden bij Stichting André Hazes Fan vatten een aantal muzikanten uit de Bollenstreek begin 2011 het idee op om een selectie te maken uit het grote repertoire van André en deze op een bluesy wijze te gaan brengen. Natuurlijk blijft het meezing gehalte hoog, maar uitstapjes naar de blues maken van een optreden van de Hazes Blues Band een speciale belevenis.

Zondag 9 september

14.00 uur Benjamin van der Velden

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. Toen Benjamin had geproefd van het theater, schreef hij zich in voor een cabaret-festival. Nu maakt hij indruk met liedjes die qua taal en qua muziek van hoog niveau zijn.

15.00 uur Frits Landesbergen Quartet met Simon Rigter en Nanouck Brassers

Frits Landesbergen (winnaar van de Wessel Ilcken prijs en de Pall Mall Swing Award) is zowel vibraphonist als drummer. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar componist/arrangeur voor bigbands. Om de serie concerten extra feestelijk af te sluiten heeft Plein Musique plaatsgenoot Frits Landesbergen carte blanche gegeven. Hij koos er voor om te komen optreden met zijn kwartet met Rob van Kreeveld achter de piano. Ook Simon Rigter (sax) en Nanouck Brassers (trompet) spelen mee.