donderdag 21 februari 2019

S Sport

OPEN DAG WZK Wassenaar op 25 AUGUSTUS 2018

Wassenaar - De OMNI vereniging WZK in Wassenaar viert haar 90-jarig jubileum. De OMNI vereniging WZK bestaat uit een 4 tal sub verenigingen, te weten: Zwemmen (waterpolo, wedstrijdzwemmen en elementair zwemmen), Dance & Aerobics, Onderwatersport en TRI-TEAM (hardloop vereniging).
Op 25 augustus aanstaande houdt WZK Wassenaar daarom een open dag waarbij iedereen welkom is om met diverse sporten kennis te maken. Het programma bestaat uit een aantal clinics en/of kennismaking met de sport.

WATERPOLO
Maak nu kennis met waterpolo! Bij de mini’s (tot 10 jaar) worden de kinderen spelenderwijs de waterpolovaardigheden bijgebracht. Zij spelen op een klein veld met 5 tegen 5. Een aantal keer per jaar spelen ze toernooitjes met de andere verenigingen in de regio Haaglanden. Vanaf de E-tjes (10 -12 jaar) wordt er competitie gespeeld met 5 tegen 5 en kleine doeltjes. Vanaf 12 jaar speelt men over het hele zwembad met 7 tegen 7. Het belangrijkste is het leren van het spel en het plezier hebben in samen sporten. Kom op de open dag eens meedoen om te zien of je het leuk vindt (geen leeftijdsbeperking, ook de ouderen mogen het proberen!!). Daarna mag je nog eens een maand gratis meetrainen om te zien of je het echt leuk vindt!

WEDSTRIJDZWEMMEN
Een clinic borstcrawltechniek! Altijd al goed willen leren borstcrawlen, maar nooit actie ondernomen? Dan is nu het moment! Op de open dag kan je je inschrijven voor een uur borstcrawltechniek training .
Van 14.00 tot 15.00 uur – Van 15.00 tot 16.00 uur – Van 16.00 tot 17.00 uur.
Voorinschrijving kan via lillian@wzk -wedstrijdzwemmen.nl om zeker te zijn van een plaats, onder vermelding van: naam, leeftijd en zwemervaring . Er kan ook worden ingeschreven op de open dag zelf, maar vol = vol!
Om deel te nemen aan de clinic van Waterpolo en/of Wedstrijdzwemmen is het volgende vereist:
- Zwemkleding
- Minimaal zwemdiploma A en B

DANCE & AEROBICS
Dance en Aerobics biedt de mogelijkheid voor dames vanaf 18 jaar om in een gezellige en ontspannende sfeer aan conditie en gezondheid te werken. Tijdens de open dag van WZK presenteert Dance en Aerobics zich door het geven van workshops. Doe de sportschoenen aan en kom langs om mee te doen met een workshop!
Programma:
14.15 uur Aerobics
15.00 uur Jazzdance
15.45 uur Aerobics
16.30 uur Jazzdance.
Plaats: voor de ingang van SportPlaza, het Sterrenbad. Tijdens de workshops is informatie te krijgen over de lestijden, de leslocaties, kleding en conditie eisen.

ONDERWATERSPORT
MIN. 18 JAAR
Wil je een keer langskomen voor een introductieduik? Dat kan altijd en normaal vragen wij een bijdrage van 20 euro . Maar op de open dag is dat gratis en geheel vrijblijvend! Wil je zeker zijn van een plaats maak dan gebruik van de voorinschrijving. Vol is Vol en met een inschrijving ben je verzekerd van een plaats. Voor een proefduik zijn de volgende dingen van belang voor een veilige deelname:
- Minimum leeftijd 18 jaar
- Minimaal zwemvaardigheid B
- Zwemkleding en een T shirt meenemen (voor het duiken nodig)
- Indien mogelijk eigen duikbril en vinnen meebrengen
Inschrijven kan via www.wzk.nl/open-dag en dan klikken op “inschrijven duiken open dag.

TRI-TEAM
Tri-team is een professionele hardloopvereniging waar gediplomeerde trainers op elk willekeurig niveau training geven. Daarnaast organiseert WZK Tri-team in samenwerking met de Atletiekunie 2 keer per jaar Start to Run Wassenaar. Sinds juni 2018 is er ook een trainingsgroep voor trailrunners. Op de open dag kunt u van 14.00 tot 15.30 uur deelnemen aan een proeftraining hardlopen. De ervaren trainers van het WZK Tri-team zullen u in 1,5 uur laten zien dat beginnen met hardlopen helemaal niet saai of ingewikkeld is, maar vooral leuk, ontspannen en gezond! Er is plek voor maximaal 25 lopers. U kunt zich aanmelden voor deze middag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt dan een bevestiging hiervan. Deze proeftraining staat open voor beginnende lopers, maar ook voor de ervaren loper die looptechniek onder de knie wil krijgen. Mocht u na deze training enthousiast zijn en een 7 weeks programma willen volgen, dan kunt u kijken of er nog plek is bij Start to Run Wassenaar, die zaterdag 1 september start.

Zie voor meer informatie en de promo video: www.wzk.nl/open-dag