zondag 05 december 2021

S Sport

Geschiedenis van Toerclub De Kampioen

Wassenaar - Bij Toerclub De Kampioen hanteren we 14 januari 1959 als oprichtingsdatum. Wij zijn daarmee een van de oudste toerclubs van Nederland en we vierden ons 50-jarig bestaan in 2009 uitgebreid met allerlei activiteiten en de publicatie van een jubileumboek. Volgend jaar vieren we ons 60 jarig bestaan. De Toerclub is ontstaan binnen de Scheveningse Renners Club (S.R.C.) "De Kampioen". Deze S.R.C. bestaat inmiddels niet meer: zij is in 1987 opgegaan in HSK Trias.

Op onze website staat precies beschreven hoe de Kampioen uiteindelijk in Wassenaar terecht is gekomen en waarom wij nog steeds De Toerclub van Wassenaar en Voorschoten zijn.

Een aantal bijzondere tochten bij Toerclub de Kampioen de komende weken:

- 19 augustus: de Alblassertocht: we rijden door het zuidelijke deel van Het Groene Hart, een gebied rijk aan molens, rivieren en kanalen. De tocht is 135 km lang en start om 08.30 u.
- 25 augustus: komt dat zien (en rijden) de voorzitter rijdt zelf voor een tocht van 100 km. naar....... dat is nog een verrassing. De tocht start om 08.30 u.

We starten bij onze startlocatie aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.
Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.
Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.