zaterdag 16 februari 2019

S Sport

Vier meisjes BA Wassenaar in nationale selectie U16

Wassenaar - Dit weekend is de softbal competitie na een zomerstop hervat. Vier leden van het Talent Team BA Wassenaar stonden echter niet in Wassenaar, maar in Praag op het veld met het Nederlands team U16. Renske Tellekamp, Reganied Franka, Maudy Bezems en Isa Zwitzer verloren helaas de finale van de Italiaanse selectie en eindigden op een mooie tweede plaats.

Ook in Wassenaar werd goede zaken gedaan. Het team van BA Wassenaar kwam, ondanks het gemis van vier speelsters, sterk uit de zomerstop. In de eerste wedstrijd werd vanaf het begin goed gespeeld, veel geslagen en gescoord. Helaas kwam Sparks uit Haarlem in de tweede helft van deze wedstrijd sterk terug. Maar door het hoofd in het veld koel te houden en honkslagen te blijven produceren, wist BA Wassenaar de eerste wedstrijd met 10-9 te winnen.

In de tweede wedstrijd liep het gelijk op. De laatste inning kwam Sparks met een punt voor, maar in de gelijkmakende slagbeurt wist BA Wassenaar er een gelijk spel eruit gesleept na een mooie honkslag van Anna de Groot, die zelf het gelijkmakende punt wist te scoren.

Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Op zondag 2 september speelt BA Wassenaar om 11 en ongeveer 13 uur spelen ze thuis op SV Wassenaar tegen HCAW uit Bussum.