zaterdag 25 september 2021

E Events

Heel erg Hazes….

Wassenaar - Er schijnen mensen te zijn die de muziek van André Hazes heel erg vinden. Dat is vreemd. Plein Musique was zondag heel erg Hazes, en toch was er onder de honderden bezoekers niemand die dat erg vond. Zij hoorden op een zonovergoten Burchtplein Hazes zoals Hazes ooit bedoeld moet zijn.

André Hazes werd er vertolkt door een zanger met de niet te benoemen snik in zijn stem, zoals alleen Amsterdamse volkszangers die hebben. De Hazes Blues Band bracht een waar eerbetoon aan hun grote held, die ook een liefhebber was van Amerikaanse volksmuziek uit de straten van Chicago, de city blues.

En zo werd Plein Musique het podium van de Nederblues. De Hazes Blues Band maakte dat al direct duidelijk door te beginnen met een puur instrumentaal up tempo nummer dat niets te maken had met het Nederlandse levenslied. Daarna volgden de bekende meezingers, die flink voorzien werden van lange uithalen op de mondharmonica, of moeten we zeggen bluesharp, en met langgerekte solo’s op de elektrische gitaar. Geheel in de stijl van André Hazes nam de zanger een bad in de deinende menigte en gaf hij ook nog eens de microfoon uit handen aan een meezingende fan.

Het kon niet op, want ook de pauze-act stond in het teken van André Hazes. Het was aan Hugo Choufour om de stemming erin te houden. Hij is een leeftijdgenoot van André Hazes en bracht net als hij zijn jongste jaren door in de Gerard Doustraat.

Aan al dit eerbetoon ging een andere muzikale huldeblijk vooraf. Alexander Broussard kwam naar Wassenaar met zijn Billy Joel Experience. Het was, zei hij, zijn eerste “festival-optreden”. Toch had Brouchard geen last van plankenkoorts. Hij is een veelzijdige muzikant en entertainer die met zijn ervaring in pianobars niet alleen de pianotoetsen, maar ook het publiek weet te bespelen. Hij maakte er met zijn vijf muzikale kompanen een mooie show van met herkenbare muziek. De dansbare nummers van Billy Joel werden afgewisseld met ingetogen muziek en een enkel “romantisch liedje over de liefde”. Bij het afsluitende nummer “The Piano Man” wist Broussard de rollen om te draaien. Het publiek stond te zingen en hij nam het op met de smartphone.

En zo gaat Wassenaar af op al weer de laatste aflering van Plein Musique, komende zondag. Dan is de singer/songwriter Benjamin van der Velden te gast en sluit onze plaatsgenoot Frits Landesbergen de vijftiende editie van het muziekfestijn jazzy af met zijn kwartet.