donderdag 28 oktober 2021

S Sport

Blauw-Zwart MO11-1 goed van start in bekercompetitie

Wassenaar - Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor de meiden van Blauw-Zwart. Het eerste meisjesteam (onder 11 jaar) maakte haar debuut op de grasmat bij Graaf Willem II VAC tijdens de bekercompetitie. Weliswaar werd er verloren met 4-3, maar dat mocht de pret niet drukken. Want wat werd er goed gespeeld door de meiden van Blauw-Zwart!

Vliegende vaart
Stonden de dames in de eerste helft al snel achter, nog voor rust wisten zij terug te komen in de wedstrijd. Ymke kreeg meer vertrouwen en als een echte keepster trapte ze de bal uit haar handen steeds verder. Julia, Karina, Bloem en Femke waren erg goed aan het verdedigen en de tegenstanders kregen geen ruimte meer.
Yfke en Alida gingen dribbelend goed langs de lijn en lieten de tegenstander niet meer aan de bal komen. Jada liep erg veel op het middenveld en probeerde mooie passes te geven naar onze spits Inge. En omdat iedereen zo goed haar best deed en goed overspeelde, kon Inge haar eerste doelpunten in de meisjes onder 11 maken, super!

Goede zet
Opvallend was dat de meisjes - die nog niet alle spelregels in de vingers hebben - al knap de bal naar elkaar overspeelden. Soms gingen ze nog teveel met z’n allen achter de bal aan, maar trainsters Nathalie Vosse en Senna van Vegten corrigeerden dat snel langs de lijn. Er werd aanvallend gespeeld met wisselende posities. Een goede strategische zet van de trainers, want daarmee kwam de tegenstander herhaaldelijk op het verkeerde been te staan en werd de vaart er goed ingehouden.

Goede samenwerking
Op de vraag aan een van de speelsters hoe ze de eerste wedstrijd heeft ervaren, was het vrolijke antwoord: “Nou ja, we hebben dan wel niet gewonnen, maar wel héél goed samengewerkt!” Een betere samenvatting is er niet te geven.

Kom kijken bij Blauw Zwart!
MO11-1 is overigens- naast Vrouwen 1- niet het enige meisjesteam van Blauw-Zwart. Ook het team voor Meisjes onder 15 jaar is dit seizoen van start gegaan. Mocht je het dus leuk vinden om te gaan voetballen, kom dan eens kijken bij een van onze trainingen op Sportcomplex de Schulpwei (Dr. Mansveltkade 7).
De meisjes zijn daar elke dinsdag- en donderdagavond. De meisjes onder 11 van 18:00 tot 19:00 uur en de meisjes onder 15 van 19:00 tot 20:00 uur.