vrijdag 14 augustus 2020

K Kunst & cultuur

Succesvol PJPJ jubileum openingsconcert op 22 september 2018 in het Cultureel Centrum Voorschoten

Wassenaar - Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten viert zijn 25-jarig jubileum dit seizoen 2018-2019. In de goed gevulde Grote Zaal van het Cultureel Centrum vond afgelopen zaterdag 22 september het 1ste PJPJ jazzconcert van dit seizoen plaats. Vanwege het jubileum zijn er dit seizoen speciale optredens met combinaties van jong jazztalent met jazzprofessionals die sinds 1994 al eerder op het podium in Voorschoten hebben gestaan toen zij zelf nog jong talent waren.

Zaterdag traden op de jazzstudenten Jack Kinsella op gitaar, Nikos Kalogiannis op contrabas en zangeres Dominyka Mickute. Hiernaast schitterden trompettiste Ellister van der Molen (bekend van de band rond Greetje Kauffeld en drummer Erik Kooger! Hierbij zette het swingende eerste stuk ‘Chicken & Dumplings’, bekend door Art Blackey and the Jazz Messengers, meteen de toon voor de rest van de avond. Ellister speelde de ene na de andere fantastische solo en drummer Erik swingde de pan uit! Het begin van de tweede set begon met een prachtige ode aan Piet Wezepoel, oud voorzitter en oprichter van PJPJ, in een duet van Ellister en Erik. Later zong Dominyka, in een zeer snel tempo met veel lef het nummer ‘What A little moonlight can do’ (bekend van Billie Holiday). Het was weer een enerverende en sfeervolle avond in het Cultureel Centrum Voorschoten.

Meer info en sfeerimpressies van het concert zijn te vinden op www.pjpj.nl. Het eerstvolgende PJPJ jazzconcert is op zaterdagavond 20 oktober 2018.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief