dinsdag 16 augustus 2022

E Events

‘Rebible’: Inez van Oord herontdekt vergeten verhalen

Wassenaar - Donderdag 11 oktober 2018, 20.00 uur in de Dorpskerk. Kaarten à € 7,50 te koop bij de Openbare Bibliotheek Wassenaar (Langstraat 40, Wassenaar)ß of bestellen via obvw.nl (tel. 070-5113397; www.obvw.nl).

Inez van Oord, oprichter van het spirituele magazine Happinez, trok door de wereld op zoek naar verhalen uit het hindoeïsme en boeddhisme. Ze bezocht wijze lama’s en monniken. Maar de Bijbel liet ze links liggen. Ze kende de verhalen als ‘iets’ uit haar jeugd. Die hoorden bij haar geschiedenis en waren als haar jeugd, passé.

Ouder geworden realiseert ze zich dat Bijbelverhalen onderdeel zijn van haar roots. “Ik woon als het ware op christelijke grond. In de muziek, de beeldende kunst en de literatuur kom je voortdurend verwijzingen naar Bijbelverhalen tegen. Waarom lees ik wel over Boeddha of interviews met wijze goeroes en weet ik weinig van de Bijbel? En is er misschien een nieuwe manier om naar die oude verhalen te luisteren, een nieuwe manier van lezen?”

Inez klopte aan bij haar broer Jos, die theoloog is en van het vertellen en opnieuw uitleggen van Bijbelverhalen zijn beroep heeft gemaakt. Samen reisden ze naar het eiland Iona. Daar lazen ze verschillende Bijbelverhalen opnieuw. Het leidde tot een prachtig geïllustreerd boek: ‘Rebible- ontdekking van vergeten verhalen’.

Over de herontdekking van de Bijbel komen Inez en Jos van Oord op donderdag 11 oktober vertellen. Deze avond is een coproductie van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar met de Koorruïne-avonden van de PKN Wassenaar en de Bibliotheek Wassenaar.