donderdag 28 januari 2021

K Kunst & cultuur


Wassenaarse Jamillah van der Hulst wint prestigieuze Vrede en Sport prijs

Wassenaar - De Nederlandse boksdocumentaire Fighting for Life heeft in Monaco tijdens de SPORTEL Awards de Peace and Sport Documentary Prize gewonnen. De SPORTEL Awards is een internationale wedstrijd die de meest opvallende sportmomenten van het jaar beloont. Elk jaar nemen talrijke Olympische kampioenen en beroemdheden uit de sportwereld deel aan deze prijsuitreiking, die plaatsvindt onder de Hoge Bescherming van H.S.H Prins Albert II en onder het beschermheerschap van het Internationaal Olympisch Comité.

De Sport and Peace Documentary Prize beloont een filmmaker die via een videoclip of een film de nadruk legt op de positieve rol van sport bij de bevordering van vrede.

De 29ste editie van de SPORTEL Awards vonden plaats in het Grimaldi Forum in Monaco.

De documentaire Fighting for Life geeft een unieke inkijk in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center en in het werk van bokscoach Sharita van der Hulst (dochter van de Wassenaarse bokscoach Harry van der Hulst) die daar een boksprogramma heeft opgezet voor gevangenen. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Met haar professionele houding en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en ook daarbuiten.

De film is geregisseerd door Jamillah van der Hulst en de Zuid-Afrikaanse Ian Greyvensteyn. JaJa Film Productions produceerde de documentaire.