dinsdag 26 mei 2020

S Sport

Roxanne van Hemert wint Rabo Holland Cup in nieuw baanrecord

Wassenaar - Afgelopen weekend verplaatste de Nederlandse schaats sub top zich naar Alkmaar om aldaar de strijd aan te gaan om de 2e wedstrijd in de Rabo Holland Cup cyclus. Naast punten voor het klassement waren er ook tickets te verdienen voor de NK Afstanden te rijden van 28 t/m 30 december 2018.

Onze Wassenaarse Roxanne van Hemert, deel uitmakend van het Heathy Team, had zich tijdens de World Cup kwalificatiewedstrijd reeds geplaatst voor de 1.500 meter op het eerder genoemde evenement tussen kerst en oud en nieuw en had hier gekozen om mee te doen met de 500 en 1.000 meter,
De 500 meter op zaterdag liep uit op een deceptie. Met een prima opening van 11.16 reed Roxanne uiteindelijk naar een 17e tijd in 40.92, niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor de NK Afstanden.

Op zondag stond de spanning er dus flink op voor de 1.000 meter. Het zou toch niet gebeuren dat Roxanne voor het eerst in haar senioren carrière niet aan de start van de 1.000 meter zou staan tijdens de NK Afstanden.

De eerste wedstrijd in deze Holland Cup cyclus had Roxanne aan haar voorbij laten gaan en startte dus vroeg in de wedstrijd. In het 7e paar bond Roxanne de strijd aan met de Friese Sanne van der Schaar. Het werd een spannende strijd waarin Roxanne uiteindelijk aan het langste eind trok en met de winst er vandoor ging in een tijd van 1.19.19. Deze tijd werd niet meer verbeterd en met haar tijd reed Roxanne het baanrecord van Marianne Timmer uit de boeken. Het oude record stamt uit oktober 2004 en stond op 1.19.51!!

Volgende week gaat Roxanne van start bij de schaatsklassieker Kraantje Lek in Haarlem. Een wedstrijd over 4 afstanden t.w. 500, 1.000, 1.500 en 3.000 meter. Met de steun van haar sponsors Keller Keukens, AGU, Tommies (vd tomaatjes) Van Vliet Tweewielers en Interco kan Roxanne zich weer helemaal focussen op deze interessante wedstrijd.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief