woensdag 28 oktober 2020

E Events

Elk kind moet kunnen schaatsen!

Wassenaar - Toen twee Wassenaarse ondernemers Elroy Visser en Roeland van Deursen een mooi evenement aankondigde en ik tegelijkertijd naar een programma keek over armoede onder kinderen, kreeg ik een idee..

Ik vroeg mij af hoeveel kinderen hier lokaal deze kerstvakantie buiten hun schuld om niet mee kunnen schaatsen met hun vriendjes en vriendinnetjes, omdat hun ouders zich dat gewoonweg niet kunnen permitteren. Na een aantal telefoongesprekken met de gemeente kwam ik op het schokkende aantal van ongeveer 400 kinderen!

In een tijd met grote economische groei kan ik mij niet voorstellen dat we deze kinderen niet aan het schaatsen kunnen krijgen.

Na overleg met de initiatiefnemers van dit event hebben wij besloten om deze campagne te starten en hebben zij ook vanuit hun sociale hart een ruimschootse korting geven van 50%, want zij zullen de complete schaatshuur voor hun rekening nemen!

Het plan is nu als volgt: wij willen 400 kinderen de mogelijkheid geven om te komen schaatsen en wij willen hiervoor de kosten van 5 euro per kind dekken. De tickets zullen verdeeld worden tijdens de jaarlijkse uitreiking van het kerstpakket die door een andere stichting beschikbaar wordt gesteld.

Mochten niet alle tickets kunnen worden weggeven dan zal het restant overgemaakt worden aan Stichting Leergeld Wassenaar. Hun doel is om kinderen met minimale financiële middelen de kans te geven om aan binnen en buitenschoolse activiteiten deel te laten nemen.

Om deze campagne een succes te maken zullen wij persoonlijk de eerste 20 kinderen met een bedrag van 100 euro steunen!

Doneren kan via: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/iceevent/