vrijdag 03 april 2020

E Events

Kerst is niet mis! (3/3)

Wassenaar - Op zondag 23 december staat er een geweldige kerstgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema ‘Kerst is niet mis!’ De komende weken tot Kerst wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het laatste interview wordt gehouden met Henk Tukker.

Even voorstellen...
Ik ben Henk Tukker, 33 jaar, geboren en getogen in Wassenaar. Ik kom in de Evangeliegemeente waar ik me erg thuis voel. Daarnaast hou ik van tennis, mountainbiken en sinds kort ben ik zelfs in de sportschool te vinden. Ik werk bij de Rabobank als manager bedrijven.

Afgelopen zondag was het 3e advent. Wat betekent dit voor jou?
Nu ik ga spreken tijdens de kerstdienst ben ik er meer bewust mee bezig dan normaal. Advent is de tijd dat we naar het moment toe leven waarop Jezus is geboren. En dat moment betekent veel voor mij.

Het thema van de kerstgezinsdienst is ‘Kerst is niet mis!’ en jij gaat er over spreken. Wat gaat dit thema ons brengen?
Kerst (Christmas) is een verbastering van Christus en als je het gaat hebben over ‘Christus is niet mis’, dan is dat zeker niet mis. Als je alle verpakkingen rondom kerst weghaalt met alle versieringen en cadeaus, dan blijft het kind Jezus Christus over. Jezus is voor mij de Redder van de wereld, omdat ik weet dat ik heel veel dingen zelf niet kan. Met Jezus weet ik in ieder geval dat ik Iemand heb die naar mij kijkt en zegt dat ik een 10 ben, en niet die 6, die ik mijzelf aanmeet. Volgens de maatstaven die we allemaal hebben zijn we misschien nooit genoeg, maar voor Jezus zijn wij dat wel. Hij staat voor ons klaar en houdt van ons zoals we zijn, onvoorwaardelijk.

En tijdens de preek zal ik ook wat parallellen bespreken tussen de kerstman en Jezus. Beide hebben een plek met Kerst, maar het verschil is er wel degelijk!

Wat wil je de lezer meegeven?
Als je kerst omarmt hebt zoals we het nu vieren, met lichtjes, eten en gezelligheid, dan daag ik je uit om op zoek te gaan waar Kerst nu in eerste instantie voor bedoeld is. Ga juist met Kerst een kerk bezoeken en ontdek wat Kerst nu echt betekent.
Je bent van harte welkom tijdens de kerstgezinsdienst!

Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief