Skip to content

STORK organiseert ooievaars-wintertelling 2019!

7 januari 20192 minute read

Wassenaar – Professor Mr. Pieter van Vollenhoven doet, samen met STORK, een oproep om de ooievaars te tellen die in de winter achterblijven. Ter gelegenheid van deze ooievaars-wintertelling organiseert STORK in samenwerking met de Haagse Vogelbescherming een excursie. Verzamelen om 10.30 uur bij de bloemenkiosk Hofzichtlaan 45, hoek Bezuidenhoutseweg Den Haag. Hier krijgt u de kans om ook door de telescoop naar ooievaars te kijken. In deze buurt blijven de ooievaars bij hun nesten hangen en zijn ze makkelijk te zien. Neem uw verrekijker mee! De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, is gratis en opgeven is niet nodig.

Oproep van Professor Mr. Pieter van Vollenhoven: “Dierbare natuurliefhebbers, het is weer zover! Moeten wij nu al weer ooievaars gaan tellen en houdt dat dan nooit eens op? Inderdaad, dat tellen houdt nooit op. Maar ik ben wel met u allen van mening dat de tijd ‘angstig snel vliegt’; opnieuw een wintertelling van de ooievaars.

En kijkt u ook nog even naar mijn zwarte ooievaar? Die heb ik voor het laatst gezien op de Soerense hei bij Apeldoorn. In 2010 stond deze ooievaar daar eenzaam en alleen, en ook vermoeid, met ringnummer T 188. Daarna is deze helaas nooit meer waargenomen. Ik wens u allen heel veel succes en ook veel dank voor uw bereidheid om mee te willen tellen.”

Ziet u een ooievaar? Geef dan in het weekend van 12 en 13 januari 2019
aantal, plaats, datum en eventuele ringgegevens door:
1. Via een e-mail naar wintertelling2019@ooievaars.eu
2. of telefonisch via 06 – 82 675 308

Informatie: STORK www.ooievaars.eu of info@ooievaars.eu

Tags

OoievaarSTORKWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top