Ga naar hoofdinhoud

WZK Waterpolo Oud en Nieuw spektakel in Sterrenbad!

21 januari 20193 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdagavond was het dan zo ver, de clubruimte liep vanaf 20 uur vol met spelers van vroeger, een weerzien voor velen na jaren. Sommige hadden zelfs in geen 20 jaar serieus gezwommen. In het kader van het 90-jarige bestaan was het idee ontstaan om WZK oud tegen nieuw te organiseren. Hiermee een historisch moment in de geschiedenis van W.Z.K. Wassenaar!

Het kampioensteam van 1992-1993 kon helaas niet geheel compleet zijn, Mark Halfmouw, Sander Groenendijk, Bud Bregman, Johan Lagerberg, Ronald de Vette, Ermond van Beek en Sebastiaan van Veen (jaren erna vaste waarde) waren aanwezig en werden aangevuld door invallers van die jaren, Peter Gerse en Sander Snelleman. Aan de andere kant speelde een mix van de huidige WZK selectie die de afgelopen jaren meerdere kampioenschappen hebben binnengehaald. Ook van dat team kon niet iedereen, Peter van Leeuwen, Mark Groeneveld, Leonard Rooijakkers, Menno van Valderen, Menno de Jong, Robert-Jan Kroon, Laurens Maan, Raymond Gransjean, Stefan van der Kroft en Jimmy van der Berg (mysterie guest).

De wedstrijd stond onder leiding van Hans Scholte Albers en Peter van Winden, de jury tafel werd bemand door Fred Slingerland en Maurice Swillens, Thom de Jong was de speaker deze avond en Jelmer Constandse zorgde ervoor dat het geheel op foto’s werd vastgelegd. De tribune was vol, zo vol als in de jaren 90 en zoals de afgelopen jaren vaak is geweest. Om 21:00 uur was het dan zo ver, de wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat de oudjes het niet waren verleerd. Ze gaven zeer goed partij, kwamen zelfs op een 0-2 voorsprong. Het publiek genoot vooral van de oudgedienden en reageerde enthousiast om ouderwetse midvoor acties van Mark Halfmouw en de legendarisch Bud-bal, die helaas werd voorkomen door de verdediging (een schande!), maar direct werd herkent door het publiek.

Uiteindelijk ging het lang gelijk op, maar was het WZK nieuw dat aan het langste eind trok. Een hele mooie avond en vooral de oud spelers die nu al spreken over een vervolg! Waterpolo verleer je niet, dat was wel duidelijk geworden. Het mooiste van de avond, we kunnen de hele wedstrijd nogmaals bekijken! Op Youtube zoeken op WZK Wassenaar en u kunt nagenieten! De foto’s van de wedstrijd zijn de te vinden op de social media van WZK Zwemmen.

Alle vrijwilligers en sponsors (Tankstations en Autobedrijf Rooijakkers, Glazenwasserij Donker-Stoute en van Veen Bouw) die dit mogelijk hebben gemaakt, heel erg bedankt en tot de volgende keer!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top