Skip to content

Aanhouding in onderzoek naar sextortion

30 januari 20192 minute read

Wassenaar – Agenten van bureau Wassenaar hielden zondag 27 januari een 32-jarige man uit Schiedam aan op verdenking van chantage en bedreiging van een vrouw uit Wassenaar. De verdachte zou hebben gedreigd foto’s te verspreiden waarop de gedupeerde naakt te zien is, als zij hem geen geld zou geven. Hierop startte de politie een onderzoek. De verdachte werd 27 januari aangehouden in een woning in Rozenburg. Hij zit vast en wordt gehoord.

Risico’s
Als een ander seksueel getinte teksten, foto’s of filmpjes van jou heeft of (stiekem) maakt, maakt dat kwetsbaar. Het kan ingezet worden als wraakmiddel, na het beëindigen van een relatie of als chantagemiddel. Dit kan tot veel schaamte leiden en de angst dat de informatie ontdekt wordt, blijft groot.

Wat is sextortion?
Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. Dit kan een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn, maar het kan ook zijn dat webcambeelden van iemand zo gemonteerd worden dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige, zodat ook op deze manier gechanteerd wordt met het online zetten van materiaal. De afperser wil meestal geld of juist meer pikante foto’s of video’s van het slachtoffer. Vaak zijn de foto’s en video’s gestolen via social media, e-mails, door het overnemen van webcams of door het stelen van apparatuur. Lees meer over sextortion op: https://www.vraaghetdepolitie.nl/dwang-en-seks/naaktfotos-en-filmpjes/wat-is-sextortion.html

Tags

PolitieSextortionWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top