Ga naar hoofdinhoud

Recordaantal bezoekers bij PJPJ jazzconcert Big Band in Cultureel Centrum!

30 januari 20192 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdagavond vulde de grote zaal van het Cultureel Centrum zich met tussen de 150 en 160 muziek- en jazzliefhebbers uit Voorschoten en de regio om te genieten van het concert van de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag die voor de 6e keer (sinds 2014) PJPJ en het Cultureel Centrum aandeed.

De Bigband speelde dit keer veel oude en bekende arrangementen en dit voelde aan als een warm bad. Dirigent John Ruocco neemt zijn taak serieus en de jonge studenten in de Bigband hebben merkbaar respect voor hem. De Bigband opende subtiel met de song Gone With The Wind naar de gelijknamige film (8 oscars!) uit 1939 (compositie Max Steiner). Na de eerste stukken betrad zangsoliste Marija Voitenkova uit Letland het podium en zong met heldere zuivere stem Darn That Dream, een nr 1 hit uit 1940 van Jimmy Van Heusen, en volgde een door haar prachtig gezongen Honeysuckle Rose (Fats Waller 1929) in een arrangement van Quincy Jones. In de tweede set na de pauze was het zangtalent Dominyka Mickute uit Litouwen die de show stal. Zij zong op professionele wijze Round Midnight van Thelonious Monk in een toparrangement voor Bigband van Jim McNeely en blonk uit in haar zanginterpretatie van het stuk For Once In My Life in een arrangement van Lennie Niehaus; Dominyka zong de tekst op een manier waarop je echt geloofde wat zij zong! De avond werd afgesloten met Giant Steps, een harmonisch verfijnde compositie van saxofonist John Coltrane. Het publiek was hiermee getuige van weer een jazzconcert op topniveau in dit 25e Jubileumseizoen van Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten!

Voor meer info over de concerten zie: www.pjpj.nl

Tags

Big BandPJPJWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top