Skip to content

Viool | piano duo in WZC Adegeest

11 februari 20192 minute read

Wassenaar – 10 februari speelden de violist Eduardo Paredes Crespo en de pianist Daan Treur werken van G.F. Handel, R. Strauss, C. Debussy en M. De Falla in een druk bezocht woonzorgcentrum Adegeest. Daan en Eduardo speelden al samen sinds hun studie tijd op de School voor Jong Talent (SvJT) van het Koninklijk conservatorium in Den Haag, zo’n 20 jaar geleden. Samen met nog een stel talentvolle kinderen vormden ze een groep musici die tot op heden elkaar hebben geïnspireerd en beïnvloed in hun muzikale ontwikkeling.

De prachtige sonata in D, het laatste kamermuziek werk van Handel, en de rijpe vakmanschap van de meester was hier goed te horen. Met de simpelste middelen wist hij diepe gevoelens op te roepen die je in zijn grote religieuze werken zoals oratoria of Messen raken. Het publiek was bij de aanvang van het concert muisstil. Daarna volgde nog 2 stukken van Debussy: La Plus Que Lente’ en Beau soir. Het programma werd voor de pauze afgesloten met muziek van de componist De Falla met alle invloeden van Spanje en Frankrijk zoals oosterse akkoorden, zigeuner- en Arabische melodieën, ritmes uit de woestijn en de bergen.

Met de sonata van Richard Strauss eindigde het concert. De compositie was als een van de meest veeleisende stukken geschreven voor piano en viool. Hoewel Strauss voornamelijk bekend stond als componist van grootschalige , vaak dramatische opera’s en symfonische stukken, wist hij in deze sonate ook die gevoelige melodieën en de magische atmosfeer tevoorschijn te toveren uit beide instrumenten.

Als dank voor het daverend applaus van het publiek speelde het duo een toegift “La fille aux cheveux de lin” van Claude Debussy. Zo kwam er een einde aan een zeer genietbaar concert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium ‘Geef Adegeest vleugels’.

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder: “Wat een prachtige middag; Het was een prachtig concert; Bedankt ! Onverwacht geschenk voor mijn ziel; een fraai concert, gepassioneerd gespeeld. De begeleiding was ook klasse!; We hebben met z’n 3en ook genoten van het enorm goede duo. Beiden vonden wij voortreffelijk ”.
Gehoord: 10/02/2019 violist Eduardo Paredes Crespo en de pianist Daan Treur te Voorschoten.

Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ zal plaatsvinden op 10 maart met medewerking van Inez Popke (fluit) en Nadejda Tzanova (piano).

Tags

AdegeestVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top