Skip to content

Inez Popko en Nadejada Tzanova verzorgen concert op 10 maart

14 februari 20192 minute read

Wassenaar – Zondag 10 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Inez Popko (fluit) en Nadejada Tzanova (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Het Duo Popko & Tzanova is een samenwerking tussen een Poolse fluitiste en Bulgaarse pianiste die elkaar tijdens hun masteropleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel hebben ontmoet. Vlak na de eerste optredens werd het duo in o.a. België, Italië, de Verenigde Staten en China uitgenodigd. In 2016 ging het duo op tournee in China om er de grootste concertgebouwen van 12 concerten te voorzien. Onlangs is het duo als enige duo fluit en piano tot finalist van het Boulder International Chamber Music Competition “Art of Duo” in Colorado, Verenigde Staten verkozen.

Het duo heeft een ruim repertoire in de klassieke muziek, van barok tot modern, maar speelt ook unieke en zeldzame stukken zoals bijvoorbeeld het Chinees stuk “Spring on Xiang River” hetgeen speciaal voor het duo door I. Popko gearrangeerd werd en die op veel waardering kon rekenen in China. Het duo heeft een cd “Music for flute and piano” uitgebracht met de meest bekende werken van Pierre Sancan en Carl Reinecke.

Naast standaard programma’s heeft het duo ook twee speciale programma’s ontwikkeld omtrent de verhalen van Undine uit de Germaanse mythologie en Pan uit de Griekse mythologie. In dit nieuw concept wordt het publiek uitgenodigd om het emotioneel en opwindend verhaal van de verteller I. Popko te volgen die de gebeurtenissen in die verhalen illustreert met poëzie en één samenhangend verhaal om het publiek te helpen zich te binden tot de muziekstukken op een hoger emotioneel niveau.

Tags

AdegeestVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top