Skip to content

Sport en spel bij Van Woesik

25 februari 20192 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 9 maart is op de locatie Van Woesik de inschrijving van de Sport- en Speldagen en de Poldercross. Beide activiteiten worden georganiseerd door de Stichting Spelenderwijs. Op dezelfde 9 maart van 9.30-12.00 uur houdt Van Woesik open huis en organiseert sport- en spelactiviteiten voor alle kinderen van 6-15 jaar. En wil je meedoen met huttenbouwen, neem dan je hamer mee. Dus ouders, kom om 9.30 uur en breng uw kind(eren) bij de goed opgeleide en ervaren leiding van Van Woesik. Voor de ouders schenken we dan een kopje koffie of thee. Vervolgens kunt u als een van de eersten uw kinderen inschrijven voor de Sport en Speldagen en voor de Poldercross. Doe daarna gewoon nog even een boodschap en haal uw Kind(eren) om 12.00 uur weer op.

De locatie van Van Woesik wordt gedurende de Sport- en Speldagen intensief gebruikt door de Pinkies en de Stuiters. Ouders, kijk tijdens het inschrijven eens goed om u heen en ervaar op wat voor een prachtige locatie uw kind zich straks 3 dagen vermaakt. Komende maanden bouwt Van Woesik aan een nieuwe survivalbaan op haar terrein. Ook zijn er plannen voor een leuke boomhut. Bij Van Woesik is altijd wel iets te beleven!!

Van Woesik en Spelenderwijs werken al jaren goed samen. Materialen worden gezamenlijk gebruikt en ideeën worden uitgewisseld. Ook bij de Wassenaarse poldercross werken Spelenderwijs en Van Woesik samen. Van Woesik beheerst het water met haar boten en kano’s. Voor het omkleden zet Van Woesik 2 grote legertenten neer op het terrein van de familie Den Hollander, waar start en finish plaatsvinden.

Op vrijdagavond 5 juli is de Wassenaarse Poldercross. Dit jaar zijn er plannen het parkoers voor een klein deel door de wijken van Weteringpark te laten lopen. En als de wijkbewoners meewerken, dan is er muziek en veel aanmoediging onderweg. Dat heb je wel nodig. Ook dit jaar is de route weer 4 km. Je baggert door 50 sloten, door 3 vijvers en je zwemt 2x door de Wassenaarse Wetering naar de overzijde. Wil je voorin eindigen, dan kun je nu alvast beginnen met trainen. Maar voor de meer creatieve lopers is er ook veel uitdaging. Soms even wandelen, maar uiteindelijk finishen jaarlijks alle ruim 300 deelnemers.

Genoeg redenen om zaterdag 9 maart naar Van Woesik te komen!!

Tags

ScoutingSport en spelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top