Skip to content

HartvoorWassenaar: Het wordt allemaal wel erg rommelig

7 maart 20192 minute read

Wassenaar – We kijken met verwondering wat er allemaal op het vlak van de lokale politiek gebeurt. Een paar maanden geleden hebben we het gedoe rond de niet kloppende begroting zien voorbijkomen. Maar net kon worden verhinderd dat de provincie ingreep en Wassenaar onder verscherpte controle werd geplaatst
En dan de slordige manier waarop de bezuinigingen zijn ingevuld. We maken ons grote zorgen over de begroting die gaat komen.

Nu speelt de besluitvorming over Valkenburg. Het is nog ver in de toekomst, maar we moeten een beslissing nemen die grote gevolgen zal hebben voor Wassenaar.
Voor HartvoorWassenaar is duidelijk dat wat de afgelopen jaren bereikt is, door dit college zo maar wordt weggegooid. Hierdoor zal de verkeersdruk in Wassenaar fors toenemen en de verstedelijking rond Wassenaar alleen maar erger worden. Maar de coalitiepartijen (VVD/CDA/LW/D66) zijn heel onduidelijk over wat ze willen. Terwijl alle partijen de afgelopen 10 jaar het zo met elkaar eens waren. De besluitvorming is al enkele malen uitgesteld.
Wij vinden dat de overeenkomst die in het geheim gesloten is, niet door de raad goedgekeurd mag worden. En zeker mogen we niet daar toe gedwongen worden, wat nu wel gebeurt. Er moet opnieuw onderhandeld worden, maar nu ook met het belang voor de Wassenaarders (flink minder verkeer en meer groen) op tafel. Dan pas zullen wij er mee akkoord gaan.

Ronduit ergerniswekkend is de dagelijkse verkeersellende op de Storm van ’s Gravenzandeweg. Het is al erg genoeg dat de Storm een hoofdader voor sluipverkeer uit Scheveningen en Katwijk is geworden. Daar hebben we veel last van. Maar als je die ook nog eens 5 maanden dichtgooit voor werk wat in 2 maanden kan gebeuren, zonder dat je er voor zorgt dat de verkeersellende buiten Wassenaar blijft, dan laat je weinig bestuurskracht zien.
De kosten voor de ondernemers lopen fors op en iedereen die even naar de andere kant van het dorp moet is een half uur kwijt.
Voor € 95.000 is het klaar op 1 april. Niet praten maar Doen. En het geld er voor binnen de begroting vinden.
En in het vervolg eerst denken en dan Doen. Maar dan wel goed.

De mensen van HartvoorWassenaar beginnen wat pissig te worden. Op deze manier kun je Wassenaar niet besturen. Wat we als oppositiepartij zullen blijven doen, is zo goed als mogelijk alles volgen met een kritisch/constructieve opstelling.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een stabiel dorp in balans.

Tags

HVWRommeligWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top