Ga naar hoofdinhoud

Elfde Wassenaarse Salon in De Warenar en Galerie in de Molen

15 maart 20192 minute read

Wassenaar – Op de Ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar tonen onze plaatselijke kunstenaars recent werk dat ook buiten onze gemeentegrenzen wordt gewaardeerd, ver buiten de landsgrenzen zelfs. Komend weekend kunt u als eerste genieten van prachtige kunstuitingen op twee locaties in ons dorp: in Cultureel Centrum De Warenar en Galerie in de Molen.

De expositie wordt op zondag 24 maart a.s. om 16.00 uur officieel geopend door Lia de Ridder, Wethouder Zorg, Volkshuisvesting, Cultuur, Onderwijs, Duurzaamheid en Burgerparticipatie. De feestelijke plechtigheid wordt opgeluisterd door de band Fata Banana.
Als kunstminnende Wassenaarder bent u van harte uitgenodigd voor de opening. Daarna kunt u de tentoonstelling op beide locaties nog gratis bekijken tot en met 28 april a.s.

Kunstgroep Wassenaar
De Kunstgroep Wassenaar is een vereniging professionele beeldend- en podium¬kunstenaars. De zeventig leden streven ernaar hedendaagse tendensen te laten zien en willen de bewustwording van de waarde van kunst stimuleren. In Galerie in de Molen is tien maal per jaar een nieuwe expositie van enkele leden te zien. Eén keer per jaar organiseert de Kunstgroep een grote Ledententoonstelling: de Wassenaarse Salon. Dit jaar, bij de elfde editie, tonen 21 deelnemers hun indrukwekkende werk: schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek, gemengde technieken, sculpturen en beelden, digitale beeldmanipulatie, keramiek, collages en fotografie.

Deelnemers
Deelnemers aan de Wassenaarse Salon 2019 zijn de volgende beeldende kunstenaars: Carole Swarthof, Koos Leeuwenburgh, Cea Maat, Corona van Malkenhorst, Erik van ‘t Hoff, Fred van de Siepkamp, Ria Sprenger, Hans Gussekloo, Harma de Pont, Elke Pichler, Janine Neuteboom, Letty Muntjewerf, Margje Bijl, Marianne Hartemink, Mariska Toetenel, Max Boekholt, Suzanne Banning, Goke Leverland, Truus Oele, Marianne Hartemink, Fifi van Leent en Wierd Wagemaker.

Komt u kijken?
De Wassenaarse Salon is geopend van 24 maart – 28 april 2019: in Cultureel Centrum De Warenar op maandag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur; in Galerie In de Molen van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Opening zondag 24 maart om 16.00 uur in De Warenar. De exposerende kunstenaars zijn uiteraard aanwezig; zij zullen met plezier een toelichting geven op hun werk. U kunt op beide locaties werk van de exposanten aankopen. Tijdens het weekend van de opening wordt 10% korting verleend. www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

KunstgroepWassenaarWassenaarse Salon
Gerelateerde artikelen
Back To Top