Skip to content

Duinrell en van Woesik samen duurzaam

1 april 20192 minute read

Scouting Van Woesik streeft er naar materialen duurzaam te gebruiken. Tijdens een wandeltocht door het mooie bos van Duinrell zagen de Scouts netten, touwen en verschillende andere materialen hangen, die niet meer gebruikt werden. Al snel was er een eerste contact met de directie van Duinrell. Alles wat daar hangt en staat mogen jullie meenemen was het antwoord. Ook Duinrell ziet graag dat materialen een tweede leven krijgen.

Is het niet fraai als die mooie hoge zandduin, weer aan de natuur wordt teruggegeven, vroegen de scouts aan de directie van Duinrell. Er ligt namelijk ook nog heel veel rommel en niet bruikbare materialen. Wij willen dat wel opruimen, wij sparen voor een nieuwe boot, was het voorstel. Het was even onderhandelen, maar de deal kwam rond. Nou, jullie kunnen aan de slag, zei de directie van Duinrell. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De plannen werden gesmeed.

De afgelopen weken werden verschillende voorbereidingen getroffen. Zo waren een deel van een lage klimroute en een groot platform afgebroken. Ruim 100 houten palen en planken lagen boven op de 27 meter hoge duin, het hoogste punt van Zuid Holland. De kinderen, begeleid door een aantal pittige moeders, gingen de zandduin op en af. Nog voor de middag was alle hout beneden. De stoere vaders haalden alle palen, prikkeldraad, omheining en hekken weg.

Toen was het tijd voor de lunch uit de meegebrachte lupa’s. Een dampende kop koffie of thee en limonade waren zeer welkom. De kinderen zaten bij elkaar en fluisterden over de nieuwe boot, die nu gekocht kon worden. Een boot waar zij voor aan het werk waren. Dat gaf extra motivatie. Iedereen ging snel weer aan de slag. Alles werd gedemonteerd en opgeruimd. En toen was daar Arnold den Hollander (van de bekende Wassenaarse boerderij). Alle bruikbare onderdelen en veel goed hout werden op de platte kar opgeladen. Op het terrein van Van Woesik werd de kar afgeladen. Het hout ligt nu klaar voor de bouw van een boomhut.

En die boot, die we hebben verdiend, die ligt al in de wetering. Hij draagt de naam Brutus. Een stoere boot, die nog wel wat opgeknapt moet worden. Dat gaan de leden van de Stam (18 jaar en ouder) van Van Woesik doen. Nieuwsgierig geworden, kom dan snel eens kijken.

Tags

DuinrellDuurzaamvan Woesik
Gerelateerde artikelen
Back To Top