Ga naar hoofdinhoud

Koninklijke aanwezigheid bij Health promotors in de Wittenburg

11 april 20192 minute read

Op maandag 8 april werd in kasteel de Wittenburg een “special event”gehouden voor Health Promotors Nederland.

Health Promotors is een organisatie, die zich bezig houdt met gezondheids voorlichting in de arme delen van de wereld. Zo worden bijvoorbeeld in de Zuid Afrikaanse townships vrouwen opgeleid om gezondheidsvoorlichting te geven. Zij kunnen op hun beurt weer anderen opleiden. Nog jaarlijks overlijden duizenden kinderen door een gebrek aan goede hygiëne en eenvoudige medische zorg. Ook in andere landen is Health Promotors actief.

Dr.Harold Robles, mede oprichter van de organisatie vierde tevens zijn 50 jarig jubileum in de humanitaire hulpverlening.

Vele promimenten waren op deze avond aanwezig. Een bijzondere eer was de aanwezigheid van Hare Hoogheid Prinses Anita van Oranje Nassau-van Vollenhoven en voormalig grootmeesteres mevrouw Martine van Loon-Labouchere.

Kastteel Wittenburg werkte belangenloos mee aan het succes van deze avond evenals bekende artiesten als Karin Bloemen, Mariska van Kolck en Lou Prince. Coututier Ronald Kolk overhandigde prinses Anita en mevrouw van Loon een door hem ontworpen shawl. Fotografe Patricia Steur schonk een door haar gemaakt portret van Desmond Tutu.

De organisatie was in handen van oud-politie woordvoerder Klaas Wilting en Mariska van Kolck. Een zeer geslaagde avond, die positief heeft bijgedragen aan het goede werk van deze organisatie.

In 2020 staat een gala op het programma, dat eveneens zal plaats vinden in kasteel de Wittenburg.

Foto: Vlnr directeur Ralf Meppelder, H.H. Prinses Anita van Oranje Nassau, couturier Ronald Kolk, mevrouw Martine van Loon-Labouchere, dr Harold Robles.
Artikel: Ellen Klaver-Asscheman

 

Tags

health promotorsKoninklijkWassenaarWittenburg
Gerelateerde artikelen
Back To Top