Skip to content

Maak van de poldercross een uitje met jouw team

27 april 20192 minute read

Op vrijdagavond 5 juli 2019 is er weer de traditionele Wassenaarse poldercross, dit keer met enkele verrassende nieuwe onderdelen. Eén van de vernieuwingen is de mogelijkheid om met een team in te schrijven.

Voor slechts 5 euro per persoon kunnen sportteams hun seizoen afsluiten op een zeer ludieke wijze. Ook bedrijven kunnen hun bedrijfsuitje eenvoudig organiseren door deelname aan de Wassenaarse poldercross. Vriendengroepen en andere teams zijn uiteraard ook van harte welkom. Een team kan als team worden ingeschreven, indien het team minimaal 5 deelnemers heeft. Wil een team in aanmerking komen voor één van de prijzen, dan dient het team met minimaal 5 van haar deelnemers tegelijk te finishen. Heb je geen team, maar wil je ook graag meedoen, dan kun je individueel inschrijven tegen 7 euro deelnamekosten. Om 18.30 uur start de jeugd van 9 t/m 15 jaar en om 19.30 uur starten de deelnemers van 16 jaar en ouder en ook de teams. Iedere deelnemer krijgt een herinnering.

Kom bij voorkeur op de fiets. Van verre hoor je dan al de gezellige muziek van een bandje. Geheel volgens boerentraditie is het startschot met carbid. Via verschillende sloten, een vijver en een stukje bos kom je in de wijk Weteringpark. Daar word je enthousiast ontvangen met muziek en een bekertje drinkbaar water. Je zwemt de wetering over. Via een bospad, wat sloten en een vijver kom je in een ander deel van de wijk Weteringpark. De wijkvereniging ontvangt je met muziek. Je geniet, je bent trots op wat je doet, je bent klaar voor de tocht door de polder. Langs de Wetering staan honderden toeschouwers jou aan te moedigen tijdens de oversteek. Na meerdere poldersloten klauter je over de platte kar, je gaat door een brede sloot, neemt de waterbak en finisht vermoeid, maar voldaan. Even afspoelen en omkleden in een tent van Scouting Van Woesik en dan is er nog een gezellige afsluiting. Je mag meezingen en genieten van de muziek van Life Track van Robbin Ruijgrok. De inwendige mens wordt goed verzorgd door de familie Den Hollander.

In 2019 is Albert Heijn de hoofdsponsor van de Wassenaarse Poldercross. Op 4 mei en op 18 mei biedt Albert Heijn in haar supermarkt aan de koffietafel de mogelijkheid om in te schrijven. Let wel: slechts 400 deelnemers kunnen meedoen en vol = vol. Informatie en inschrijfformulieren staan op www.spelenderwijswassenaar.nl.

Tags

PoldercrossWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top