Skip to content

VluchtelingenWerk Wassenaar zoekt versterking en geeft 6 mei presentatie bij Sociaal Kontakt Wassenaar

2 mei 20193 minute read

VluchtelingenWerk is nieuw in Wassenaar en op zoek naar vrijwilligers die een aantal uur per week kunnen helpen als maatschappelijk begeleider. Als een vluchteling in Nederland mag blijven, verhuist hij of zij op den duur naar een gemeente. Wie vangt je op en helpt je de eerste zaken in het complexe Nederland te regelen? In de vrijwilligersfunctie van maastschappelijk begeleider wijs je nieuwelingen de weg in hun nieuwe woonplaats. Letterlijk en figuurlijk!

Bureaucratie
Berhane Berih Habtemichael (34) vluchtte in 2014 vanuit Eritrea naar Nederland. Hij prijst de dag dat hij werd gekoppeld aan vrijwilliger Henny van VluchtelingenWerk die hem ongelooflijk goed op weg hielp. En tot de dag van vandaag blijft helpen.
‘Ik ben nu vier jaar in Nederland, ik doe veel zelf. Maar ik weet nog hoe moeilijk het in het begin was, ik
heb erg moeten wennen aan de bureaucratie hier. Ik ben zo dankbaar dat Henny of andere vrijwilligers altijd bereid waren bij de moeilijkste formulieren mee te kijken’, aldus Berhane die inmiddels zelf ook vrijwilliger is bij ons. We kunnen hem altijd bellen om te komen helpen met tolken.

Wat krijg je er voor terug?
VluchtelingenWerk begeleidt al veertig jaar vluchtelingen van welkom naar werk, van aankomst naar toekomst. Als vrijwilliger doe je boeiend en zinvol werk en lever je een bijdrage aan een samenleving met verbeterde kansen voor nieuwkomers.

Bewonderenswaardig
‘Helemaal opnieuw moeten beginnen, in een nieuw land, in een vreemde taal. Ik zie van dichtbij hoe statushouders hun best doen hier snel mee te doen. Dat vind ik heel erg bewonderenswaardig’, zegt vrijwilliger Anne (46). ‘Ik vraag me wel eens af, hoe zou ik dat doen? Dit werk zet mij weer even met beide benen op de grond.’

Wie komt ons team met maatschappelijke begeleiders versterken? Kijk hier voor de vacature.

Kijk hier voor alle vacatures in Wassenaar:

6 mei presentatie bij Sociaal Kontakt Wassenaar
Op maandag 6 mei geven Natascha Kamta en Mabel Ansenk op de maandelijkse bijeenkomst van het Sociaal Kontakt Wassenaar (SKW) een presentatie over statushouders in het algemeen en hun “opdracht” in Wassenaar. Natascha is senior teamleider bij Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland en Mabel is de nieuwe teamleider van Vluchtelingenwerk in Wassenaar. Jolande de la Rambelje, interim-voorzitter/adviseur van Stichting Vluchtelingenwerk Wassenaar, leidt hun presentatie in. Zij vertelt in het kort iets over de totstandkoming van de samenwerking van deze stichting met Vluchtelingenwerk Nederland.

De bijeenkomst van het SKW vindt plaats in het Van Heeckerenhuis, in de zaal van het Rode Kruis, Van Heeckerenstraat 2A van 16.00 – 17.00 uur. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de deelnemers aan het Sociaal Kontakt, maar ook andere belangstellenden en belanghebbenden zijn op 6 mei van harte welkom.

Tags

SKWvluchtelingenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top