Skip to content

VCW Fietsenwerkplaats en Klussendienst

16 mei 20192 minute read

Een klein mankement aan de fiets kan voor mensen met een klein inkomen (bijv. een sociale indicatie of alleen AOW) al een financieel probleem opleveren. Ook voor kleine klusjes in huis hebben zij vaak geen budget. Vooral als zij niet over een sociaal netwerk beschikken. Speciaal voor hen zijn er de VCW Klussendienst en de VCW Fietsenwerkplaats.

De vrijwilligers van onze Klussendienst helpen bij het verrichten van kleine klusjes in en om het huis en in de tuin. Zo’n klus duurt max. een dagdeel en wordt vooraf geïnventariseerd. Op verzoek kopen zij met de eigen dienstauto ook materialen in, die overigens wel aan de klant worden doorberekend. Per klus wordt een symbolische eigen bijdrage van 5 euro gevraagd.

Bij de VCW Fietsenwerkplaats repareren vrijwilligers fietsen tegen kostprijs. Ook verkopen ze opgeknapte tweedehands fietsen voor uiterst schappelijke prijzen. Bezitters van ongebruikte fietsen worden uitgenodigd om hier hun overcomplete tweewielers in te leveren. Of bel ons en de fiets wordt bij u thuis opgehaald. De tweedehands fietsen vinden – na een grondige opknapbeurt – weer hun weg naar minder draagkrachtige Wassenaarders. De Fietsenwerkplaats zamelt ook tweedehands rollators en andere hulpmiddelen in. Na inspectie worden deze hulpmiddelen verscheept naar 3e wereld landen.

Openingstijden Fietsenwerkplaats maandag t/m donderdag van 10-12 uur

Bel onze Coördinator Klussendienst op dinsdag tussen 09.30 en 12 uur op 070-5113133

Meer informatie op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl 

 

Tags

VCWVrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top