Skip to content

NPB Bezinningssamenkomst: Afrika Bebossen In De Avonduren

24 mei 20192 minute read

‘Afrika bebossen in de avonduren’. Onder die titel besteedde het dagblad Trouw in maart 2018 een groot artikel aan Roeland Lelieveld, de oprichter van Africa Wood Grow, die vanuit het niets op de 61ste plaats van de Duurzame 100 binnenkwam. Inmiddels bezet hij de 24ste plaats.

Roeland besloot op 19 jarige leeftijd in 2005 in Kenia het oprukken van de woestijn tegen te gaan met het planten van bomen. In de jaren daarna deed hij onderzoek, maakte een plan en ging aan de slag. Hij spaarde en spaarde en in 2010 had hij genoeg geld om ter plekke een stuk grond te kopen en te starten met het planten van stekjes van boomsoorten, die goed tegen droogte kunnen. Inmiddels zijn er vier boerderijen aangelegd waar samen meer dan 30.000 bomen zijn geplant! De impact op de omgeving is enorm.

Tijdens de Bezinningssamenkomst van 26 mei a.s. komt Roeland vertellen hoe hij samen met zijn vriend en compagnon Daniël Muvali zijn plannen heeft omgezet in daden, wat er tot nu toe bereikt is, wat dit voor invloed heeft op de plaatselijke bevolking en wat zijn uiteindelijke doel is. Roeland gaat driemaal per jaar naar Kenia om mee te helpen en de voortgang van dit geweldige project te begeleiden. Voor zijn inspanningen kreeg hij al verschillende prijzen. Roeland is stedelijk landschaps ingenieur bij de gemeente Den Haag.

De bezinningssamenkomst zal muzikaal opgeluisterd worden door celliste Lotte Beukman. Zij is docent aan de muziekacademie in Den Haag. Zij zal twee delen uit de eerste cello suite van J.S. Bach en werk van de Franse componist André Amellér laten horen.

Bezinningssamenkomst met Roeland Lelieveld Zondag 26 mei bij Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 45, aanvang 10.30 uur Iedereen is van harte welkom

Tags

NPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top