Ga naar hoofdinhoud

Bibliotheek en Filmhuis Wassenaar vieren 10-jarig jubileum met feestweek: dé huiskamer voor iedereen!

21 juni 20192 minute read

WASSENAAR – Op 24 juni barst het feest in Wassenaar los. De huiskamer van Wassenaar vol boeken, met films en als ontmoetingsplek is dan al tien jaar gevestigd aan de Langstraat. Gedurende de hele week organiseert de bibliotheek een groot aantal feestelijke activiteiten. Het programma speelt zich voor een groot deel af aan de Langstraat zelf, maar de bibliotheek trekt ook het dorp in.

De week wordt op 24 juni feestelijk geopend door Burgemeester Frank Koen, waarna een gevarieerd programma met tal van activiteiten van start gaat. Er zit voor iedere doelgroep wel wat tussen: van voorlezen tussen de dieren tot een workshop over hoe je journalist wordt. Verschillende experts staan voor u klaar tijdens de zogenaamde extra spreekuren en wethouder Inge Zweerts de Jong beantwoordt al u vragen over het sociaal loket. Verschillende Wassenaarse stichtingen presenteren zichzelf, kinderen lezen voor in het Sophieke Huis en er is het voorleesontbijt. Ook het Filmhuis heeft een aantrekkelijk programma met in het weekeinde een bijna non-stop reeks aan voorstellingen. Mariska Koning, directeur: “We kijken er naar uit! De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een mooi programma. En wie jarig is trakteert, dus er is elke dag gratis koffie en thee met wat lekkers.”

De huiskamer
Of je nu boeken komt lenen, een van de spreekuren bezoekt of het Filmhuis. Mensen in Wassenaar ontmoeten elkaar in de bibliotheek. Al tien jaar gevestigd in het hart van Wassenaar is de bibliotheek steeds meer een huiskamer geworden. Vertrouwd en aangenaam. Het was dan ook niet lastig om juist dit als thema te kiezen voor het jubileum. In de bibliotheek is dan ook een huiskamer gerealiseerd. Maar juist in deze feestweek gaan we ook met onze huiskamer de gemeente in. Want de bibliotheek is er voor en van iedereen.

Het programma
Het volledige programma staat op de website: www.obvw.nl.

Tags

BibliotheekFilmhuisJubileumOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top