Ga naar hoofdinhoud

Rockband Sink The Bismarck lanceert eerste album

21 juni 20192 minute read

De rockband Sink the Bismarck komt deze zomer met hun eerste album op de proppen. Op 27 juni lanceren de heren hun hagelnieuwe pareltje Songs on the Styx in de Gebr. De Nobel.

Ondanks dat ze tegenwoordig zijn uitgevlogen naar de omgeving van Leiden en Den Haag, komen Koen Nederhof, Denny van Veen en Walewijn en Ferguut den Boer uit Wassenaar.

Samen met Ernst Friele is de band compleet. De mannen maken al 9 jaar muziek, maar een volwaardig album maken kwam er nooit van. ,,We hebben wel een EP uitgebracht met de naam Direct Hits en verschillende losse nummers opgenomen, maar een album bleef altijd een soort stip op de horizon’’, vertelt zanger Koen Nederhof. Tot het vijftal vorig jaar de stoute schoenen aantrok en het gewoon besloot te gaan doen.

,,We hebben de mazzel dat bassist Ernst in de geluidstechniek zit en dus een hele hoop zelf kan opnemen’’, legt Koen uit. Na maanden in studioruimtes, schuren en schaven, mixen en masteren ligt er nu een album met twaalf nummers en enkele interludes. Alles is geregeld in eigen beheer, wat het proces enorm bewerkelijk maakte. ,,Maar daardoor voelt het wel echt als ons project. Van het opnemen tot het ontwerpen van de artwork, alles hebben we zelf gedaan.’’

Songs on the Styx is een epos op zee, een woelige reis langs onzekerheden, nieuwe kansen en foute keuzes. Waarbij in de verraderlijke diepten van de eigen ziel misschien wel de grootste gevaren loeren, die je elk moment onder water kunnen sleuren. ,,We hebben er echt een lopend verhaal van proberen te maken, zonder dat dat er te dik bovenop ligt. Al met al zijn we ontzettend trots op het resultaat’’, vertelt Koen.

De plaat wordt op donderdag 27 juni gepresteerd in de Gebr. De Nobel in Leiden. De deuren openen om 19.45, entree: 8 euro.

Tags

AlbumSink the BismarckWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top