q WZK Zwemmen wint Wecycle-cheque van 1.000 euro met inzamelactie e-waste op de gemeentelijke milieustraat - Wassenaarders.nl Skip to content

WZK Zwemmen wint Wecycle-cheque van 1.000 euro met inzamelactie e-waste op de gemeentelijke milieustraat

29 juni 20192 minute read

Om kans te maken op een sponsorcheque werden clubs en verenigingen dit voorjaar uitgedaagd een inzamelactie te houden voor kleine afgedankte apparaten, armaturen en kapotte lampen. Daarna moesten ze een foto of korte video van het inlevermoment op de gemeentelijke milieustraat insturen naar Wecycle.

WZK Zwemmen heeft een wedstrijd georganiseerd voor de jeugdleden welk team de meeste afgedankte apparaten kon inzamelen. De jongens onder 17 jaar van waterpolo hadden het meeste ingezameld en in het ingezonden filmpje hebben zij gereconstrueerd hoe zij zoveel apparaten hebben kunnen inzamelen. Zij hebben de apparaten op de fiets opgehaald en vervolgens weggebracht naar de milieustraat.

“Wij staan landelijk voor de verantwoorde inzameling en recycling van e-waste en lokaal voor de binding met onze partnergemeenten”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. Deze actie is hier een voorbeeld van. WZK Zwemmen heeft met hun inzet een mooi sponsorbedrag gewonnen. Zo gaan circulair en sociaal hand in hand.” Ik feliciteer de winnaars van de sponsorcheque van harte!.”

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producenten-organisaties: Stichting Bruingoed, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2018 hebben we 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Tags

PrijsWassenaarWecycleWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top