Skip to content

De aarde warmt op, dus ga zeilen met Van Woesik

1 juli 20192 minute read

Het is zaterdag 29 juni, het is een tropisch hete dag. Op het water is het echter heerlijk. De junioren en zeeverkenners van Van Woesik houden een sponsor race op de Kaag. Waarom? Nou van Woesik groeit. Volgend seizoen hebben we 35 Zeeverkenners en 12 Junioren. We gaan de vloot uitbreiden met een extra vlet en een extra schouw. Meer leden betekent meer redvesten en de huidige redvesten zijn aan vervanging toe. Voor de aanschaf van deze redvesten worden er rondjes gezeild en hebben de kinderen sponsors gezocht. Ieder gezeilde ronde levert dus geld op.

Om 11.00 uur klinkt het startschot. De 7 vletten van Van Woesik vertrekken tegen de wind in. De vletten van de junioren zigzaggen over het water. De zeeverkenners zijn al wat meer ervaren. Zij wrikken en roeien met de roeispanen die zij aan boord hebben. Dan gaan ze overstag en het zeil vangt vol de wind. De vletten schieten vooruit. Het opspattende water is heerlijk verkoelend. De wind door je haren is een geweldig gevoel. Dan mogen de ouders meevaren. De kinderen dagen hen uit om tegen de wind in te roeien. Wat een plezier hebben zij met elkaar. Om 14.00 uur is het sponsorzeilen afgelopen. De kinderen plonzen in het water. Heerlijk om zo even af te koelen.

De teams met de meeste rondjes en de teams met het meeste sponsorgeld krijgen prijzen. Yonne en Robin waren slim. Zij lieten ouders roeien en zochten zelf naar sponsors voor een rondje zwemmen. Dat werden 2 rondjes zwemmen, wat 150 euro extra opleverde. De absolute winnaar was Feline. Dit jaar pas lid geworden, en nu al in de prijzen! Alle nieuwkomers zijn welkom en worden snel opgenomen in de groep. Dus meld je aan, kom eens kijken, zeil eens mee. De zeeverkenners en junioren zijn twee enorm leuke groepen waar iedereen in past. Sfeervol en gezellig met elkaar. Bij Van Woesik mag iedereen zichzelf zijn, is ons motto.

En de opbrengst? Nou, die was ruim meer dan 2000 euro. Geweldig!! Allemaal bijeengebracht door familie en vrienden van de jeugd van Van Woesik. Daar krijg je toch kippenvel van. En de organisatie? Die lag bij de leiding, toffe gasten, die altijd pret hebben. Geen wonder dat iedereen al weer uitkijkt naar aanstaande zaterdag. Met jouw vrienden het water op. Kom ook!!

Tags

Sponsorzeilenvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top