Skip to content

Zomertentoonstelling in Galerie in de Molen: scheppen door weg te halen

3 juli 20192 minute read

De komende expositie in Galerie in de Molen kreeg de intrigerende titel ‘Het Weghalen’. Dit heeft alles te maken met de werkwijze van de drie exposerende kunstenaars: Hanna de Haan maakt grafiek door in hout te snijden, Mieke Heitling creëert beelden door hout weg te steken. En Meta van der Knijff haalt voor haar textiele kunstwerken materiaal uit haar omgeving weg. Komt u kijken?

Hanna de Haan onderzoekt de stad die nooit af is; het stedelijk decor dat voortdurend verandert en bepalend is voor de manier waarop wij ons daartussen bewegen. Hanna’s stadstekeningen zijn het beginpunt van grafische werk: houtsneden en kartondrukken. Met snelle krassen in het hout ontstaan harde lijnen en grote contrasten tussen licht en donker. Het brengt beweging en spanning in het beeld en zorgt ervoor dat de lijnen hun zoekende, onaffe en schetsmatige karakter behouden; het karakter van een stad in beweging.

Meta van der Knijff voelt zich aangetrokken tot alledaagse materialen zoals papier, stof, verfstof. Zij vindt veel grondstoffen in de natuur en gebruikt eenvoudige middelen en materialen om ze te verwerken. Zo verwerkt zij wol van de schapen op Meijendell. Textiel doet een beroep op de tastzin; voor een subtiel en complex resultaat bewerkt met kleurstoffen uit planten. Zo brengt Meta in haar werk haar fascinatie voor de natuur tot uiting. En krijgen wij oog voor de bijzondere eigenschappen die schuilen in de wereld om ons heen.

Mieke Heitling studeerde pas in 2017 af aan de Klassieke Academie in Groningen en exposeert al in het hele land en heeft opdrachten uit binnen- en buitenland. Zij hakt (levensgrote) beelden uit hout, maar werkt ook in brons. De menselijke lichaamstaal inspireert haar. Mieke probeert vooral het kwetsbare moment vast te leggen waarop mensen verstild in gedachten verzonken zijn. De expressieve beelden kenmerken zich door een ruwe toets: sporen van beitels en kettingzaag blijven zichtbaar in de huid van het beeld.

Kom naar de opening
U bent van harte welkom op zaterdag 13 juli 2019 om 16.00 uur. De opening wordt verricht door de drie kunstenaars, die een toelichting geven op hun werk en het werkproces. Ook op zondag 14 juli zijn Hanna, Meta en Mieke in de galerie aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De expositie is gratis toegankelijk van 13 juli t/m 11 augustus 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

ExpositieGalerie in de MolenKunstgroepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top