Ga naar hoofdinhoud

Muziekvereniging Excelsior sluit seizoen af met weekend in Friesland

4 juli 201956 second read

15 juni jongstleden vond het laatste Wassenaarse concert van Excelsior plaats onder leiding van dirigent Henk Oenema. Na 12 jaar trouwe dienst zal er vanaf volgend seizoen een opvolger zijn: Geert Schrijvers. Henk Oenema werd 15 juni officieel bedankt voor zijn inzet in Wassenaar en ontving hiervoor de gemeentelijke legpenning.

Het weekend erna is het orkest naar Friesland afgereisd, om in een ontspannen setting nog eenmaal een concert te spelen en afscheid te nemen van Henk. Naast een dirigent uit Friesland, kent Excelsior nog een viertal leden die in Friesland geboren en getogen zijn. Dat het weekend hier plaatsvond lag dus voor de hand.

Excelsior speelde een concert in Joure, in de muziektent in park Heremastate. Het publiek genoot van een repertoire met voornamelijk lichte muziek. Na het concert verplaatste het orkest zich naar Heeg, waar men zich tot in de late uurtjes vermaakte en ook overnachtte. Met kleine oogjes werd ’s morgens in een aantal sloepen gestapt om onder een strakblauwe hemel het Heegermeer te bedwingen.

Met dit weekend kwam niet alleen het seizoen aan het einde, maar ook aan de samenwerking met Henk Oenema. Dank, it giet jim goed!

Tags

Frieslandmuziekvereniging ExcelsiorWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top