Skip to content

Verkoeling in de Vleermuisbunker Wassenaar?

4 juli 20192 minute read

Als dit warme weer blijft aanhouden, is het fijn om verkoeling te zoeken! Logischerwijs neem je dan een duik aan de Wassenaarse Slag, maar er is daar nog een andere mogelijkheid die minstens zo leuk is: een bezoek aan de Vleermuisbunker.

De gidsen van Staatsbosbeheer doen op iedere zaterdag t/m eind augustus de deuren weer open voor maar liefst vier uitgebreide rondleidingen per dag.
Deze bijzondere excursie voert door de donkere, koele gangen en kamers van het bunkerstelsel aan de Wassenaarse Slag. Je luistert naar de verhalen over de bouw van de Atlantikwall en de bijzonderheden van dit complex.
Staatbosbeheer wil je dit excursieseizoen de grillige historie van de Tweede Wereldoorlog nog beter te laten beleven in beeld, geluid en het ijzersterke verhaal van onze doorgewinterde gidsen!

De toegang tot de bunker en de kamers en gangen in de bunker zelf zijn bereikbaar via mul zand en trappen en zijn dus lastig toegankelijk voor mindervaliden en wandelwagens.

Honden niet toegestaan, neem een warme jasje en een zaklamp mee en trek stevige schoenen aan. N.B. Geen toilet aanwezig!

DATA: iedere zaterdag in juni, juli en augustus, om 10.00 u., 12.00 u, 14.00 u. en 16.00 u.
AANMELDEN: www.staatsbosbeheer.nl/vleermuisbunkerwassenaar
PRIJS: volwassenen €7,50,- kinderen (6 – 12jr):€ 3,50
START: 200 m. het fiets/wandelpad op richting Scheveningen vanaf de rotonde eind Wassenaarse Slag, Wassenaarseslag 29, 2242 PG Wassenaar
INFORMATIE: hollandsduin@staatsbosbeheer.nl

Tags

StaatsbosbeheerVleermuisbunkerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top