Skip to content

Zaterdag 20 juli Bach en Popmuziek van Queen op orgel in Dorpskerk

15 juli 201949 second read

Zaterdag, 20 juli, bespeelt in het kader van de Promenadeconcerten in de Dorpskerk de organist Marco van Lente het grote Hinsz-van Dam orgel in deze kerk. Van 16.00 tot 16.30 uur. Toegang: vrij. Na afloop is er een open-deur-collecte om de kosten van deze serie te bestrijden.

Marco is een begaafde organist, die al, tot volle tevredenheid van de toehoorders, in vorige jaren een Promenadconcert heeft gegeven. Zaterdag kunnen Wassenaarders een primeur op orgelmuziek beleven. Marco heeft namelijk zelf een bewerking voor orgel gemaakt van de beroemde popmuziek -hit van de groep ‘Queen’, ‘Bohemian Rhapsody’, oorspronkelijk gecomponeerd door de zanger Freddy Mercury.

Wij zijn zéér benieuwd hoe deze aansprekende, lichte, muziek op het eerbiedwaardige Hinsz-orgel zal klinken. Naast deze opzienbarende bewerking speelt Marco werken van Bach, Reger en Boëlmann. Van deze laatste, romantische, componist de prachtige,‘wilde’, ‘Toccata’ uit zijn ‘Suite Gothique’.

Kortom, alle reden om zaterdagmiddag even een half uurtje naar de Dorpskerk te komen om van uiteenlopende, maar zeer mooie muziek te genieten !

Tags

OrgelPromenadeconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top