Skip to content

Lancering Nieuwe Website Historische Vereniging Oud Wassenaer

31 juli 20192 minute read

Burgemeester Leendert de Lange lanceerde op 30 juli officieel de nieuwe website van de Historische Vereniging Oud Wassenaer. De burgemeester sprak lovende woorden en gaf aan dat een dergelijke website waardevol is: ‘Wassenaar is rijk aan historie en het is belangrijk om die te behouden. Wij, Wassenaarders, moeten daar trots op zijn en die trots uitdragen. Hoe meer we van historie weten, hoe meer we er het belang van zien om het te beschermen.’ De vereniging bood de burgemeester het boek ‘Wassenaar in woord en beeld’ aan, zodat hij de schoonheid van Wassenaar er nog eens rustig op kan naslaan.

De aanleiding voor het maken van een nieuwe website was het vertrek van de vroegere webmaster. De vereniging was genoodzaakt een nieuwe webmaster te zoeken. Die was snel gevonden in de persoon van Machiel van Veen. Na een eerste telefonisch contact eind april 2019 werd al snel een opzet gemaakt voor een nieuwe site. Het feit dat Machiel langere periodes van het jaar in Spanje bivakkeert, bleek absoluut geen belemmering voor goede communicatie. De samenwerking was en is bijzonder plezierig, soepel en vlot.

De nieuwe website is te vinden onder www.oudwassenaer.nl. Het is een dynamische site geworden met veel informatie over verleden en heden. Het bevat niet alleen historisch materiaal als de rubriek Actueel Verleden, maar er is ook informatie te vinden over nieuwe tentoonstellingen, lezingen en de nieuwe cursus Architectuur in Wassenaar in de 20ste eeuw die het komend najaar in samenwerking met het NUT wordt georganiseerd.

De Historische Vereniging Oud Wassenaer besteedt speciale aandacht aan 75 Jaar Bevrijding en publiceert vanaf begin augustus dit jaar op haar nieuwe website artikelen over Wassenaarse gebeurtenissen in de periode augustus 1944 – september 1945. In dit kader is het goed te weten dat op de website ook de namenlijst van Wassenaarse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is te vinden. Op deze lijst staan alle 535 namen genoemd, aanzienlijk meer dan de slechts 33 namen die op het Oorlogsmonument aan de Schouwweg staan vermeld.

Foto: Van links naar rechts: Peter Kortekaas, Jacques Schiferli, Ton van den Berg, Kees Neisingh, burgemeester Leendert de Lange, Marian van Rossem, Ed Janson, Mariëtte van Lit en Robert van Lit (Foto: Joost van Rossem)

Tags

Historische Vereniging Oud WassenaerWassenaarWebsite
Gerelateerde artikelen
Back To Top