Skip to content

Meijendel Heeft Primeur Bij Kwaliteitslabel Van Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (+VIDEO)

7 augustus 20192 minute read

In bijzijn van wethouder Hubert Schokker, Peter Baauw, hippisch vertegenwoordiger van Wassenaar, Paul Smulders, eigenaar van stoeterij “in ’t groene hout” en Cees Jan Bouwman eigenaar van boerderij Meijendel, overhandigde Marleen Ras van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond het eerste kwaliteitslabel “Paarden Welkom” aan Edward Verhey, hoofd communicatie van Dunea, de eigenaar van het duingebied Meijendel.

Meer dan 100 jaar geleden is de “uitspanning” bij boerderij Meijendel ontstaan. Het woord “uitspanning” zegt al genoeg. Hier konden de paarden uitgespannen worden en in de stal worden ondergebracht, terwijl hun berijders of menners zich tegoed deden aan een hapje en een drankje.

Een oude traditie die in al die jaren in ere is gehouden.

De voormalige stal is weliswaar door eigenaar Dunea omgebouwd tot een bezoekerscentrum maar naast de oude stal verrees 10 jaar geleden een splinternieuw stallencomplex, dat plaats biedt aan 20 paarden.

Meijendel heeft met de ontvangst van het kwaliteitslabel de Nederlandse primeur. Dit typeert de kwaliteit van het gebied, want de locatie moet aan vele eisen voldoen. Zo moeten bijvoorbeeld de ruiterpaden goed aangegeven staan en toegankelijk zijn. Omdat de natuurgebieden volop bezocht worden door recreanten, is het zaak, dat ook de ruiters goed van de paden gebruik maken. De toegankelijkheid voor aanspanningen en de parkeermogelijkheden voor trailers moet eveneens goed geregeld zijn. Uiteraard moeten de stallen aan alle eisen voldoen.

Ook de provincie Zuid-Holland ziet het belang van het met en naast elkaar kunnen recreëren in de natuur en draagt haar steentje bij aan dit alles.

Peter Baauw, hippisch vertegenwoordiger van Wassenaar en erevoorzitter van paardensportvereniging koningin Emma, geeft aan zeer verheugd te zijn, dat deze eer Wassenaar te beurt valt.

Hij spreekt de hoop uit, dat vele paardenliefhebbers als vanouds hun weg naar Meijendel zullen vinden.

Een waardevolle traditie, die mede door het verkrijgen van dit kwaliteitslabel, voor de toekomst gewaarborgd blijft.

{youtube}/yJklpf7WI6g{/youtube}

Tags

DuneaMeijendelPaarden
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top