Skip to content

De dag van het jaar op renbaan Duindigt: wie wint de Derby?

19 augustus 20193 minute read

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de legendarische Henri Buitenzorg de Derby op Duindigt won. De anekdote is bijzonder: een paar weken voor de bewuste dag had rijder Jan Wagenaar een behoorlijk zwaar auto-ongeluk gehad maar ondanks het verbod van de dokter stapte hij toch op de sulky. Bij de start ging het mis, Henri Buitenzorg beging een onstuitbare galoppade. Het paard had uitgeschakeld kunnen worden, maar was ontsnapt aan de aandacht van de juryleden en mocht zijn weg vervolgen…….

De Nederlandse drafsportwereld kijkt ieder jaar met spanning uit naar de laatste zondag van augustus, wanneer op Renbaan Duindigt de klassieke generatie van de driejarige dravers op jacht gaat naar eeuwige roem in de Derby. Deze met emoties omgeven race brengt de beste driejarige dravers van het land naar Duindigt.

Ook dit jaar belooft de Derby een spektakel te worden. Er is geen duidelijke favoriet aan te wijzen in het deelnemersveld en meerdere paarden kunnen dus aanspraak maken op de zege. De huldiging belooft bijzonder te worden want de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, heeft toegezegd de prijsuitreiking voor zijn rekening te nemen.
Natuurlijk is dit niet alles. Bij de dravers staat ook de Derby voor Merries op het programma, waarin de beste driejarige dravermerries van ons land aan de start komen. Verder zien we op het programma, naast een zestal andere draverijen, de Derby der Volbloeds, een ren die na jaren afwezigheid weer op het programma staat, en nog een tweetal spannende Arabische volbloed rennen in het kader van het Sheikh Zayed Bin Sultan al Nahyan-festival.

Hoe het afliep met Henri Buitenzorg? Pikeur Jan Wagenaar startte met grote achterstand een inhaalrace, en omdat Henri Buitenzorg vele klassen beter was dan zijn opponenten won hij toch nog vrij gemakkelijk. Uiteraard leidde dit tot grote emoties in het winnende en in het verliezende kamp.

Ook eens genieten van spannende draf- en rensport? Kom naar Derby dag op zondag 25 augustus op Renbaan Duindigt. Beleef draf- en rensport van hoog niveau en plaats ook eens een weddenschap om de emoties van een race te voelen. Op de baan zullen de commentatoren vanuit Studio Duindigt u informeren over de kansen van de deelnemers zodat u leuke en hopelijk winnende weddenschapen kunt afsluiten. Wedorganisator Runnerz is met een infostand aanwezig om u te helpen bij het wedden. In het gratis toegankelijke museum kunt u kennis maken met de geschiedenis van de Nederlandse draf- en rensport en uiteraard is er entertainment voor jong en oud.

De start van de eerste race valt om 13.30 uur. U vindt Renbaan Duindigt aan de Waalsdorperlaan 29, Wassenaar. De entreeprijzen zijn € 9 voor volwassenen, € 6 voor 65-plussers en kinderen tot en met 18 jaar hebben, onder begeleiding, gratis entree. Aan de entree kunt u niet pinnen, op de baan kan dat wel. Meer info? www. renbaanduindigt.nl

Tags

DerbyDuindigtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top