Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: de VVD fabeltjeskrant

3 september 20193 minute read

In een recent artikel had de VVD het over fabeltjes. We vragen ons serieus af wat de VVD raakt om zo te reageren. En het is al de tweede keer. Een klein jaar geleden gingen ze ook al los op HartvoorWassenaar en dan vooral op onze fractievoorzitter. Er werden allerlei persoonlijke verwijten gemaakt.
HartvoorWassenaar (2e bij de verkiezingen, nogal wat Wassenaarders) is er nog steeds van overtuigd dat het te maken heeft met onze beslissing om niet met de VVD in een nieuwe coalitie samen te werken.

Wij geloofden niet in het financiële beleid van de VVD en we hadden de zorg dat we op een aantal voor Wassenaar belangrijke onderwerpen ernstige meningsverschillen zouden krijgen.

Onrustbarend sneller dan we gedacht hadden werden onze zorgen bewaarheid. De provincie kon nog net op tijd de laatste begroting redden. 1 seconde voor 12. En we maken ons zorgen over de volgende begrotingen.

We zouden het nooit eens zijn geworden over Valkenburg: De verkleining van de ruimte tussen Wassenaar en de nieuwe bebouwing van 1500meter tot 900meter. De forse toename van verkeer die dit met zich meebrengt en de plaatsing van een drone-vliegveld midden tussen Wassenaar en Katwijk zijn afspraken die HartvoorWassenaar niet wil.

En ook:
In tegenstelling tot wat de VVD in haar fabeltjeskrant beweert heeft HartvoorWassenaar vóór de nieuwe gymzaal op de Burmanlaan gestemd. Was nodig en bespaarde kosten. Maar vooral: HartvoorWassenaar zorgt er voor dat ze haar feiten juist heeft. En dan pas vind je het in de krant.

HartvoorWassenaar heeft tegen de nieuwe sporthal aan de Mansveldkade gestemd. We hadden daar 3 redenen voor:
1. Voorgesteld werd een sporthal te gaan bouwen die maximaal €7,4mln mag kosten. Prima. Maar wat we er voor krijgen weten we nog niet. Dat hangt af van wat aannemers bereid zijn voor dat bedrag te bouwen. Dus afwachten.
2. We hebben onvoldoende vertrouwen in de controle op de uitvoering. Onlangs kregen we het bericht dat een verbouwing van de Bloemcampschool 25% duurder uitviel dan begroot. De Wassenaarder betaalt.
3. Wij vinden het absoluut noodzakelijk dat wanneer je beslist over een investering van €7,4mln, je ook over de consequenties praat. Dat dit een lastenverzwaring voor de Wassenaarders van jaarlijks €300.000 (€30 per huishouden) betekent, daar hoefde niet over gesproken te worden.
We zijn niet tegen de sporthal, we zijn tegen een slecht besluit.

HartvoorWassenaar wil dat we inzicht krijgen in de kwaliteit van de lucht die we inademen. Fijnstof. Gezondheid. De VVD stemde in de raad tegen ons voorstel. Als enige. De meerderheid besliste dat nu onderzocht gaat worden hoe we op een efficiënte en doeltreffende manier de kwaliteit kunnen meten en beoordelen. Wij zijn trots op ons constructieve voorstel en het besluit van de raad.

HartvoorWassenaar heeft gekozen voor de oppositie. Onze rol is dingen te benoemen en ze te communiceren. En dat doen we. Solide.
We houden ons bezig met Wassenaarders en Wassenaar.

HartvoorWassenaar wil heel graag verantwoordelijkheid nemen voor het Wassenaarse beleid. Maar dan wel met partijen die willen samenwerken en op een verantwoordelijke manier voor de belangen van Wassenaar opkomen. Ook met de VVD. Maar we houden niet van alleen de “schone schijn”.
En wie dat beslist? De kiezer, over ruim 2 jaar.

HartvoorWassenaar
Voor een mooi dorp.

Tags

FijnstofGymzaalHVWsporthalVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top