Skip to content

Uitbundige sfeer op Burchtplein

5 september 20192 minute read

Voor dirigente Annemiek de Groot is een optreden van haar koor Songs2Sing geslaagd als zij “het publiek mee kan krijgen”. En dat lukte zondagmiddag bij Plein Musique volop. Annemiek stond een groot deel van het optreden met haar rug naar het talrijke koor dat de volle ruimte van de muziekkiosk nodig had. Het meeklappende en meezingende publiek kon haar aanwijzingen beter gebruiken dan het geroutineerde koor uit Leiderdorp.

Songs2Sing trad op met de vaste begeleidingsband Music2Play. Populaire liedjes, van wereldhits tot nederpop, waren voorzien van eigen arrangementen met als resultaat aanstekelijke muziek. Samen met een zonnetje dat door de Hollandse luchten prikte zorgde het voor een gezellige sfeer op het Burchtplein. Een sfeer die zelfs uitbundig werd tijdens het tweede optreden van deze zondag.

Harrie’s Herrie maakte er een feestje van door in hoog tempo disco, soul en rock ten gehore te brengen. De zeskoppige coverband speelde in hoog tempo hits, die naadloos in elkaar overgingen. Het enthousiasme van de jonge muzikanten sloeg over naar de toehoorders van wie er veel de benen niet stil konden houden.

Komende zondag wordt de zestiende editie van Plein Musique afgesloten met de vrouwenband BB Queenies die “blues op pumps” in het vooruitzicht stelt, en De Slechte Band uit Leiden die gezellige muziek op de planken brengt.

Foto: Annemiek de Groot dirigeert het meezingende publiek (foto Lily Armstrong)

Tags

BurchtpleinPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top