Skip to content

Slotakkoord Plein Musique met een lach en een traan

10 september 20192 minute read

Blues is ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw toen hardwerkende negers op de plantages van Mississippidelta de ellende van zich afzongen. Vandaag de dag is blues al lang niet meer de muziek van toen, maar gaan de liedjes nog steeds over de tegenslag zoals we die in het leven tegenkomen. Zo ook bij de BB Queenies, toen zij zondag optraden bij Plein Musique.

Zes dames die niet meer piep zijn bezongen het leed van de vrouw van middelbare leeftijd. Dat deden ze met veel eigen composities en teksten van toetseniste Monica Verschoor. Bij het zelfbeklag had galgenhumor de boventoon. Blues bleek bij de Queenies een ander woord voor swingende muziek met veel ruimte voor improvisatie op saxofoon en mondharmonica. Het liefst waren de dames op hun pumps van de muziekkiosk afgedaald naar het meedeinende publiek, maar niet alles zit mee in dit leven.

Na dit geslaagde optreden kwam er, zoals het trouwe publiek gewend is van Plein Musique, weer heel iets anders: Vijf mannen uit Leiden die zich De Slechte Band noemen. Die naam doet vermoeden dat ze worden ingehuurd om bij sluitingstijd de zaal leeg te spelen, maar in Wassenaar kwam het tot een toegift. De Slechte Band is goed voor het betere levenslied en het publiek vond het best.

Het was het slotakkoord van de zestiende editie van het jaarlijkse muziekfestijn in de open lucht op het Burchtplein. Nagenieten kan, want de regionale zender Midvliet TV was erbij om opnames te maken. Verder is het weer bijna een vol jaar wachten op de volgende reeks van concerten. Het zit niet altijd mee in dit leven.

Foto: De Slechte Band (foto Lily Armstrong)

Tags

Plein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top