Skip to content

WZK gaat samenwerking aan met Rotterdamse topclub

15 september 201956 second read

WZK Wedstrijdzwemmen is een formele samenwerking aangegaan met Feijenoord Albion, een van de topclubs uit Nederland. Een aantal zwemmers van WZK trainde al, naar volle tevredenheid, regelmatig mee met de Rotterdamse vereniging. Gekeken is of beide verenigingen elkaar op sportief vlak kunnen versterken. Besloten is om bij een aantal wedstrijden per seizoen gezamenlijk uit te komen.

Wies Simons, secretaris van de nieuwe startgemeenschap Albion WZK: “Dit is een win-win situatie voor beide verenigingen. Door onze krachten te bundelen kunnen we met een sterker team uitkomen in bepaalde wedstrijden. We kunnen WZK zwemmers hierdoor laten starten in wedstrijden die normaal gesproken voor ons buiten bereik zijn. Zo hebben we nog niet eerder deelgenomen aan het Nederlands estafettekampioenschap en onze zwemmers kijken er naar uit om de Feijenoord Albion ploeg te versterken en samen aan de start te verschijnen. En later in het seizoen kunnen een paar jonge zwemmertjes van Feijenoord Albion op hun beurt aansluiten bij het team van WZK voor de Minioren ClubMeet.”

Omdat WZK de eigen vereniging en identiteit belangrijk vindt, worden niet alle wedstrijden samen gezwommen maar blijft WZK deelnemen als zelfstandige vereniging deelnemen.Feijen

Tags

Feijenoord AlbionWassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top