Ga naar hoofdinhoud

Foodtrucks in Wassenaar: Afterparty van De 15 open voor iedereen.

2 oktober 20193 minute read

Op zondag 13 oktober wordt De Duinrell 15 van Wassenaar voor de 7de keer gelopen. Het Wassenaarse loopfeestje trekt deelnemers uit het hele land en veel Wassenaarders zijn als vrijwilliger betrokken. Het feestje op Blauw Zwart is vanaf dit jaar voor alle Wassenaarders gratis toegankelijk. De start is om 14.30 uur en een half uur later begint de afterparty, als de eerste lopers van de nieuwe 7,5 kilometer finishen.

Mooi sportief evenement
Voor veel Wassenaarders is de 15 van Wassenaar al jarenlang een sociaal en sportief hoogtepunt. Hiernaast komen er honderden lopers van buiten naar ons dorp om het mooiste loopfeest van Zuid-Holland mee te maken. Na afloop vieren de lopers hun prestatie samen met de vele vrijwilligers, familieleden en vrienden. En vanaf dit jaar is heel Wassenaar welkom. Voorzitter Bernard Menken legt uit: “Sinds 2013 groeit De 15 jaar op jaar en genieten steeds meer mensen van het evenement. De supporters op straat staan in steeds grotere getale langs de route en het is na de finish op Blauw Zwart ieder jaar een gezellige boel met DJ Robbin die door een saxofonist wordt ondersteund. Daar willen we dit jaar een stap vooruit maken. Met fraaie foodtrucks maken we de after-party extra aantrekkelijk voor de lopers, de vrijwilligers en eigenlijk iedereen die het leuk vindt dat dit evenement in Wassenaar plaatsvindt.”

Wassenaar beleven we samen
De Duinrell 15 van Wassenaar is een prachtig verbindend evenement in ons dorp waar iedereen op zijn of haar manier plezier aan kan beleven. “Het is jammer dat Smaakvol Wassenaar in park De Paauw niet meer op de Wassenaarse agenda staat” stelt Menken. “Het lijkt me een makkelijke win-win om ons sportieve evenement open te stellen en uit te breiden voor alle Wassenaarders die het leuk vinden om zondagmiddag samen te komen.”

Rustige start
“We beginnen voorzichtig, want de continuïteit van het hardloopevenement mag niet in gevaar komen met deze verbreding. Dit jaar hebben we een prachtige pizzakar, een heerlijke wrap-toko, een loempia wagentje en een smoothy bar op het terras.” vervolgt Menken. “Als dit jaar al het eten op is kunnen we volgend jaar verder opschalen.” Iedereen die sportiviteit hoog in het vaandel heeft en die het leuk vindt om sporters te zien finishen is dus welkom op Blauw-Zwart.

Inschrijven nog mogelijk, hulp welkom
Hoewel de startnummers al gedrukt zijn, is het nog altijd mogelijk om in te schrijven voor de Duinrell 15 van Wassenaar of de nieuwe 7,5 km ronde. De organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om voor de lopers een veilig parcours te garanderen. Inschrijven en aanmelden kan op www.de15vanWassenaar.nl

Tags

De 15 van WassenaarFoodtruckWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top