Skip to content

Opening International School Wassenaar – Rijnlands Lyceum

10 oktober 20192 minute read

Afgelopen vrijdag openden burgemeester Leendert de Lange, wethouder Lia de Ridder en rector Jan Leuiken, de International School Wassenaar, onderdeel van het Rijnlands Lyceum.

In zijn welkomstwoord heette Jan Leuiken in het bijzonder de eerste veertig internationale leerlingen en hun ouders welkom. Daarna stelde hij het nieuwe team voor, te beginnen met Robert Verloop, ‘Head of the International School’.

De International School voorziet in de behoefte van expats die op zoek zijn naar internationaal onderwijs in een lokale omgeving. Op het Rijnlands mengen de Nederlandse en internationale leerlingen.

Dit aspect van inclusiviteit werd ook door de burgemeester in zijn speech benadrukt, waarin hij sprak van een win-winsituatie voor de internationale en lokale inwoners van Wassenaar. Hij riep de leerlingen en ouders op om een actieve rol in de gemeenschap te spelen; bijvoorbeeld in de sportverenigingen en het vrijwilligerswerk.

De leerlingen hadden een uitgebreid openingsprogramma voorbereid. Na een door de hele groep gezongen openingslied, veraste Thalia het publiek met een prachtige uitvoering van ‘Für Elise’ gevolgd door Chloe met een stuk van Bach op viool. Tanushree, Tejashree en Vedika toonden het publiek in traditionele klederdracht een mooie Indiase dans. Sofia sloot het programma af met een ontroerend gezongen interpretatie van ‘A Million Dreams’.

Vervolgens vond de officiële opening plaats, waarbij de burgemeester en wethouder het naambord van de nieuwe school onthulden.

Het was trouwens dubbel feest op het Rijnlands Lyceum, want gelijktijdig met de opening ontvingen de TTO Senior leerlingen van de lichting 2018-19 in de toneelzaal van het Rijnlands hun TTO en IB Engels certificaten van Mrs. Stout, Mrs. Van Otterloo en Ms. Haasnoot.

Het Rijnlands heeft ervoor gekozen om de internationale school stapsgewijs te laten groeien en verwacht over vijf jaar alle leerjaren te kunnen aanbieden.

Op de school wordt gewerkt met het International Baccalaureate Programme (IB), waarbij de nadruk ligt op het bieden van een intellectuele uitdaging aan het kind. Het moedigt leerlingen van 11 tot 18 jaar aan om praktische verbanden te leggen tussen hun studie en de echte wereld, en hen voor te bereiden op succes bij verdere studie en in het leven.

Binnen de Stichting Rijnlands Lyceum zijn al meerdere scholen die internationaal onderwijs aanbieden en de ervaring is, dat er in de regio steeds meer vraag is naar internationaal onderwijs.

Tags

ISWRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top